Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijna half miljoen ouderen blij als kerst voorbij is

Twintig procent van de 70-plussers (ruim 400.000 senioren) zegt blij te zijn als de feestdagen voorbij zijn. Speciaal voor hen zet Nationaal Ouderenfonds een kaartenactie op.

Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds. Veel van deze senioren zijn extreem eenzaam en krijgen met kerst geen bezoek. Verder blijkt dat bijna een derde van de 70-plussers in Nederland met de kerstdagen alleen zal zijn of er in ieder geval niet vanuit gaat dat er bezoek zal komen. Vooral de groep ouder dan 85 jaar krijgt weinig bezoek. Ruim de helft van hen is alleen met kerst. Opvallend is dat ook behoorlijk wat ouderen, die wel bezoek krijgen, de kerstdagen niet (meer) als feestelijk beschouwen. Vaak wordt het gemis van een weggevallen partner juist op deze dagen als extra moeilijk ervaren.

 

Kaartjesactie

Juist om die mensen in de donkere dagen een hart onder de riem te steken, start het Ouderenfonds een speciale kaartjesactie. Met de actie ‘Laat ze niet in de steek’ worden Nederlanders de komende weken opgeroepen om gratis een kaartje te sturen aan de grote groep eenzame ouderen. Dit kan via de Facebookpagina van het Nationaal Ouderenfonds: www.facebook.com/ouderenfonds. Ook zonder facebook account kan men meedoen aan de actie. Vervolgens valt er een fysiek kaartje bij de ouderen in de brievenbus. Voor de actie zijn 25.000 kaartjes beschikbaar.

 

Bron: Nationaal Ouderenfonds

 

Zie ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.