Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Ondanks de hitte willen cliënten een vest aan’

Deze zomer kan het behoorlijk heet worden op onze afdeling. Ik werk op de eerste verdieping, onder een plat dak.
Blog Conny: 'Ondanks de hitte willen cliënten een vest aan'
Foto: ANP Photo

Helaas hebben wij op de zusterpost geen ramen, en de oppervlakte is slechts twee bij twee meter. En daar zit je dan met twee of drie collega’s. Het is er benauwd en bedompt. Verder zijn er geen mogelijkheden om ramen op de gangen open te zetten. Er zijn op de afdeling twee nooduitgangdeuren, die ik direct openzet zodra ik op de afdeling kom. Maar die gaan weer dicht als de grote hitte in de loop van de ochtend ontstaat. Gevolg is vaak hoofdpijn en een enorme behoefte aan frisse koele lucht.

Luchtige kleding

Wij zijn altijd weer blij als onze dienst erop zit, en dan heerlijk de frisse lucht tegemoet kunnen gaan. Maar dat ligt anders voor onze bewoners. Ook zij hebben op hun appartementen maar weinig mogelijkheden om te ventileren. De ramen die open kunnen, zijn slechts kleine kieren. Ook de buitenzonwering is niet beschikbaar voor alle ramen. De nadelige gevolgen voor hen zijn vele malen erger dan voor de jongere mens. En omdat zij vaak 24 uur verblijven op hun kamers, is het belangrijk om alert te zijn dan ze voldoende drinken en luchtige kleding dragen.

Wél een vest aan

Maar dat laatste is bij vele ouderen een groot probleem want mijn ervaring is dat men er anders over denkt. En alle adviezen ten spijt, men is soms niet geneigd om je raad op te volgen. Vaak hoor ik: ‘zuster, ik hoef geen extra drinken…’ of ‘ik wil het vest aan…’of ‘ik slaap altijd onder het dekbed’ Hopelijk hebben we de ergste hitte nu gehad….

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.