Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Bewoners claimen nieuwe stagiaires’

Wij zijn weer gestart met een nieuwe groep stagiaires. Altijd weer leuk om studenten om je heen te hebben.
Blog Conny: 'Bewoners claimen nieuwe stagiaires'

Het is in het begin van de stageperiode vaak eerst aftasten van wat voor type stagiair je gaat begeleiden. Is het iemand met al wat ervaring of juist niet? Is het een gedreven en gemotiveerd persoon, of een leerling waar je achteraan moet zitten? Meestal weet je als werkbegeleider al snel hoe iemand in elkaar zit. Met frisse moed kunnen we dan aan de slag gaan!

Bij het starten op de werkvloer, stellen de beginnende collega’s zich aan de cliënten voor. De namen zijn meestal erg moeilijk te onthouden voor onze bewoners. Het is soms best grappig hoe sommige bewoners kunnen reageren. Bij het voorstellen wordt er al direct een claim op stagiaires gelegd. Zo had ik bijvoorbeeld verleden week een cliënt die meteen vertelde dat ze zo blij was dat er weer een nieuwe stagiair was. ‘Kind’, zei ze, ‘wat ben ik blij dat je er bent! Wil jij mijn nagels lakken? Het is alweer zolang geleden dat dit gebeurd is. Het ‘meisje’ die voor jou was deed het altijd zo netjes! En, kunnen we wellicht vanmiddag lekker gaan wandelen?’

Wat misschien nog veel belangrijker is, is dat jij als gediplomeerde scherp en bewust blijft van alles wat je doet bij de handelingen die je uitvoert. Want je zult telkens vanaf de basis van zorgverlening blijven en het goede voorbeeld moeten geven. En dat maakt het werkbegeleider zijn extra waardevol!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.