Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Weekenddiensten zijn anders dan anders’

Het afgelopen weekend heb ik weer heerlijk gewerkt. Als ik er goed over nadenk zijn toch wel deze diensten het fijnste om te werken.
Blog Conny: 'Weekenddiensten zijn anders dan anders'

Er hangt een geheel andere sfeer en alles lijkt wat relaxter te gaan dan een doordeweekse dienst. Er is minder hectiek en een beduidend lagere werkdruk. In dit gevoel ben ik niet de enige, er zijn meerdere collega’s die hetzelfde ervaren. In het weekend zijn er minder werkzaamheden dan op een gewone doordeweekse dag, zoals allerlei afspraken met andere disciplines, bijvoorbeeld huisartsen, fysio etcetera. Daardoor hoef je niet te racen tegen de klok. Ook zijn er in de instelling minder activiteiten georganiseerd.

Meestal zijn de pauzes van ons ook wat langer dan de andere dagen. Er is dan wat meer ruimte om onderling over ervaringen zowel vanuit het werk, als vanuit privéomstandigheden te praten. Daardoor  is sfeer gezelliger en ontspannender. Er wordt dan ook meer gelachen en meegeleefd bij alle wel en wee van elkaar.

Vaak hebben de bewoners tijdens de weekenddagen hun kinderen en kleinkinderen op bezoek. Ze vertellen ons dan meestal dat ze zo genoten hebben. Men laat trots zien als ze weer eens een tekening of een foto hebben gehad. Met uiteraard de verhalen die daarbij horen. Dankzij die bezoekjes komen de bewoners van hun kamers af. Ze gaan naar het restaurant een kopje koffie drinken met elkaar. Of ze gaan naar buiten lekker wandelen en kunnen ze een frisse neus halen. En dat maakt dat ook de cliënten het weekend anders dan een doordeweekse dag beleven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.