Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Crisisproof

Een op de drie werknemers in de Nederlandse zorgsector is onzeker over zijn of haar baan. Dit blijkt uit de Zorgbarometer van Abvakabo FNV die onlangs werd ingevuld door ruim 1100 werknemers uit de verschillende zorgsectoren. We leven nu eenmaal in tijden van recessie en dat heeft blijkbaar ook zijn weerslag op het vertrouwen van de verpleegkundige.

En dat is niet zo gek, want ook de zorgsector moet stevig bezuinigen. Het is zeker niet ondenkbaar dat dit banen gaat kosten in de verpleegkundige beroepsgroep. Denk aan het Amphia Ziekenhuis in Breda dat nog niet zo lang geleden bekend maakte de komende jaren 300 voltijdbanen te schrappen. Geen haar op je hoofd die eraan denkt om nu een andere baan te zoeken, toch?

Aan de andere kant, waarom eigenlijk niet? Het schijnt dat je als verpleegkundige een crisisproof vak hebt. Tenminste als we afgaan op de conclusies van het rapport: ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2016’van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht. Hierin staat onder meer dat de vooruitzichten voor de werkgelegenheid voor medici en paramedici onverminderd positief zijn.

Dit jaar besteden we in Nursing extra aandacht aan verpleegkundigen die net zijn begonnen met een nieuwe baan. Zo willen we je stimuleren ook zelf te blijven werken aan je loopbaan en professionele ontwikkeling. Neem ook eens een kijkje op NursingBanen. Deze website is onlangs vernieuwd. Misschien zit er wel een nieuwe leuke vacature voor je bij. Ook de sectie Leren en Loopbaan op www.nursing.nl is stevig onder handen genomen. Je vindt er nu meer carrièrenieuws, dat je zou kunnen inspireren om stappen te gaan zetten.

Crisis of niet. Het jaar 2012 staat bij Nursing in het teken van jouw carrière. En we proberen er alles aan te doen om je te helpen de juiste keuzes te maken. Aan ons ligt het niet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.