Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Democratie op je werk

Met het vooruitzicht op de verkiezingen speelde ik met de gedachte dat democratie nog niet zo ver van mijn bed is als ik dacht.

Een jaar voordat ik aan mijn studie begon heb ik fulltime gewerkt op een afdeling in het ziekenhuis. De meeste personeelsleden waren op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in het afdelingsgebeuren. Zij wisten bijvoorbeeld dat er een uitwisselingsproject zou plaatsvinden met een zorgcoördinator van een andere afdeling. Maar of zij hier inspraak in hadden? Inspraak niet, maar wel werden zij betrokken bij de evaluatie aan het einde van het project. Op die manier werd er niet alleen interesse getoond in de mening van het personeel, ook hun ervaringen met het project werden meegenomen in de evaluatie.

In hoeverre worden personeelsleden betrokken bij vernieuwingen op een afdeling? En met betrokkenheid bedoel ik dan, krijg je de kans om je mening te geven, om verder mee te denken over het idee en misschien wel het belangrijkste; wordt er naar je geluisterd?

Heb jij het idee dat vernieuwingen op de afdeling of in je team in samenspraak gaan met jou of is er sprake van alleenrecht?

Kortom voel jij je voldoende betrokken bij het afdelingsgebeuren of vind je dat democratie alleen een begrip is dat in de Tweede Kamer gebruikt wordt?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.