Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het rooster. Mijn levenslijn

Vroeges. Lates. Nachten. Dagdiensten. Wachten. Puzzels. Met collega-puzzelstukjes. Tot er een bontgekleurde quilt uit de computer rolt. Het rooster. Mijn levenslijn.
Het rooster. Mijn levenslijn

 

Aan de hand van de puzzelstukjes, plan ik mijn leven. Gezin. Vrienden. Mijn relatie. Sport. Hobby. Spaarzame weekenden voor mezelf. En daar tegenover heerlijke vrije maandagen, terwijl de rest van de wereld werkt.
Mijn rooster. Mijn leven is afhankelijk van de grillen van de puzzelaar. Heeft zij haar huiswerk laat klaar, dan kan ik mijn vriendinnen niet bellen. Geeft zij mij veel late diensten, dan wankelt mijn huwelijk.

De één doet fris en fruitig liever dagelijks ADL en dagdiensten. Een ander verpleegt beter in de avonduren. Dan zijn er nog de geld(weer)wolven die hun roosters met enkel nachtdiensten vullen.

Een roosteraar. Tovenaar. Puzzelend kunstenaar. Al die tientallen wensen. Vakantieplannen, oppasstrubbelingen, gezondheidsproblematieken. Mijn roosteraar is mijn held. Zij redt zich met alle rooster-eisen. En dat terwijl haar haar altijd goed zit. In leuke kleding schuift ze magisch met de planning. Het is een indrukwekkende, intelligente verschijning. Ik breng haar chocolade-offers, bloemen, complimenten. Zo goed is ze… als ze mij mijn roosterwensen gunt.

Wat doet jouw rooster(aar) met jou leven?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.