Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omlaag met die AEX!!

Goed nieuws voor verzorgenden! De aandelenkoersen op de beurzen dalen, en dat is het beste wat de ouderenzorg kan overkomen.

Nu de aandeelbeurzen zo spectaculair in elkaar donderen, veer ik juist op. Want het verleden wijst uit: een economische crisis is goed voor de gezondheidszorg. Er komen minder banen in de dienstensector, waardoor het aanbod op de arbeidsmarkt groter wordt. En het bedrijfsleven is een minder aantrekkelijk alternatief voor de zorg. Want gaat het slecht, dan kiezen veel mensen voor zekerheid. En werk in de zorg is er altijd en zal er altijd blijven.

 

Iedereen kijkt nu lijdzaam toe hoe het tekort aan verzorgenden langzaam toeneemt. Niet alleen omdat er weinig nieuw personeel bijkomt, maar ook omdat veel verzorgenden uit de zorg stappen of dit overwegen. Niemand die een oplossing weet, het moet eerst ontploffen voordat er echt actie komt. Maar nu is de beurs ons een stapje voor.

 

Niet dat de verpleeghuizen morgen alweer zullen volstromen met nieuw personeel. Maar met een beetje geluk duurt deze vette crisis wel een paar jaar, zodat onze ouderen zich op de lange termijn geen zorgen hoeven te maken.

 

Dus wat mij betreft: laat die koersen maar verder dalen. Tot onder het nulpunt als het moet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.