Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakantie

Een vakantie- opname betekent niet alleen voor de mantelzorgers genieten van een welverdiende rust, constateert verzorgende Conny.

De vakanties komen er weer aan! Niet alleen voor het personeel maar ook voor familieleden die mantelzorger zijn. Deze mensen willen natuurlijk ook een keer zonder de zorg voor hun dierbare, genieten van hun welverdiende rust!

 

Vitaminepillen

Twee weken geleden had ik een vakantieopname van een tachtigjarige cliënt. Hij werd sinds het overlijden van zijn vrouw verzorgd door zijn vrijgezelle dochter. Zij zou twee weken naar Spanje gaan en ze maakte mij duidelijk dat dat voor haar een gigantische stap was. Met een niet stilstaande mond ratelde ze aan één stuk door. Over hoe broos de gezondheid van vader was. En dat ze eigenlijk niet op vakantie kon want ja, papa zou maar komen te overlijden.  Ondertussen keek ik met een onderzoekende blik naar onze nieuwe opname. Deze zat stil met neergeslagen ogen in de stoel. Het was een grote man en hij zag er zeer gezond uit. Nadat ik een tas vol vitaminepillen overhandigd had gekregen, kreeg ik nogmaals allerlei instructies. ‘Wilt u er alstublieft voor zorgen dat hij alle tabletten ook inneemt? En denkt u er aan: als papa naar buiten gaat moet hij echt zijn jas aan, hoor. Met de knopen dicht…’ Met tranen in haar ogen drukte ze mij op het hart om beslist te bellen als het niet goed zou gaan.

 

Toen ze weg was keek onze nieuwe cliënt mij verontschuldigend aan. ‘Ach zuster, u moet het niet verkeerd opvatten hoor. Ze is nogal bezorgd aangelegd.’ Begrijpend knikte ik de man toe. Vervolgens zei hij met opgewekte stem: ‘Mag ik zeggen dat ik stiekem blij ben dat ze weg is? Eindelijk heb ik vakantie!!!’

 

 

  • TvVonline is benieuwd naar jouw ervaringen met vakantieopnames. Geef hieronder je reactie
  • Ga je zelf ook op vakantie? Hoe laat je je collega’s en cliënten achter? Met een gerust hart, of maak je je zorgen over de achterblijvers? Stem mee met de poll rechtsonderaan en zie wat je collega’s antwoorden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.