Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wat werksfeer met je doet

Afdelingssfeer, het doet zovéél met je.
Wat werksfeer met je doet

Alleen eten, omdat rook-collega’s samen de buitenlucht verkiezen. Tja, ik snap dat het sigaretje trekt. Maar snappen zij ook dat het alléén zo eenzaam eet? Of wat dacht je van een alles overheersende collega, waar je maar niet omheen kunt. Als zij blij is, is het team dat ook. Maar ze is zo weinig blij. Ken je zo iemand? Of mensen die zuchten als je om een ‘tilletje’ vraagt. En collega’s die alléén maar over de tandjes van hun kindjes kletsen. 

Ik moet toegeven: ik heb niet veel te klagen. Ik heb een ‘longfamilie’. Met hier en daar een gekke tante, chagrijnig nichtje of verstrooide oom, dat wel. Maar warm. Als ik verdrietig ben, wordt dat gezien en zo mogelijk opgelost. Misschien bén ik de alles overheersende kindergebitjes kletsende sfeerverpester, maar ík heb nergens last van!

In mijn team gaan mensen huilen als ze weggaan. Mijn team weerhoudt je van solliciteren. Mijn collega’s sturen kaartjes en zetten aan het begin van hun nachtdienst thee voor de vermoeide late diensten. En ja, mijn collega’s maken ook áltijd nét die láátste washandjes en thermometerdopjes op voor ík kom. Maar met een broer of zus heb je toch ook altijd woorden over tandpastadoppen en waar de grens ligt van de auto-achterbank?

Ach, soms zit ik in één week tijd bij drie verschillende collega’s thuis. Tot manlief klaagt (‘Zie je die mensen nog niet genoeg?!’) En soms komen ze me even mijn neus uit.

En, hoe staat het met de sfeer op jóuw afdeling?

1 REACTIE

  1. Een goede sfeer is zo belangrijk. Op de afdeling waar ik werk is de sfeer erg goed. We zijn een team die nog geen 5 maanden bestaat en het is fantastisch hoe goed de samenwerking is. Ondanks een flinke tegenslag blijft de sfeer goed. Op de naast gelegen afdeling is de sfeer een heel stuk minder. Daar wordt met name veel geklaagd over de werkdruk. En die is dan soms wel erg hoog, maar om daar nu altijd over te blijven zeuren, je lost er niets mee op helaas. En de negatieve spiraal blijft bestaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.