Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werken op de beste zorgafdeling

Zorgafdeling De Brug, waar gastblogger Johanna van der Sar werkt, heeft goud gewonnen!

Zorgmedewerkster Johanna van der Sar werkt zeven jaar op de tijdelijk verblijf-afdeling de Brug. Deze zorgafdeling heeft de prijs voor De Beste Zorgafdeling 2010 gewonnen.

 

‘Nog nooit heb ik goud gewonnen op de Olympische spelen, maar het voelt waarschijnlijk hetzelfde. Heb ik er ook zoveel voor getraind om tot de beste te behoren? Als ik er zo over nadenk dan maak ik ook heel wat trainingsuren. Want op mijn werk moet ik ook iedere dag scherp blijven, attent zijn, en opletten dat ik geen fouten maak (dat ik niet in de verkeerde baan terecht kom zoals Sven Kramer afgelopen jaar).

 

Goud

Ik heb nu dus goud gewonnen en ja: waarom heb ik heb dat verdiend? Op onze afdeling worden cliënten tijdelijk opgenomen voor revalidatie, nazorg na CVA, palliatieve zorg. Juist de diversiteit van opnames vind ik het leukste van mijn werk. Geen dag is hetzelfde bij mij op de afdeling.

 

Welkom voelen

Goede zorg begint met een vriendelijk gezicht en aandacht. Het is heel belangrijk dat dit al begint bij de opname. Je eerste kennismaking, je uitstraling, het vertrouwen winnen van de cliënt en zijn familie. Mensen moeten zich welkom voelen.

Ik vind dat we dat op afdeling de Brug met name uitstralen. Dat je, je welkom voelt en dat we aandacht hebben voor de cliënt en voor elkaar.

 

Goede sfeer

De sfeer op mijn werk vind ik heel belangrijk, dat je bij wijze van spreken met elkaar lacht en huilt. Dit is wat ik vaak van cliënten terug hoor: dat er zoveel gelachen wordt bij ons op de afdeling. Hoe druk het soms ook is. Ook wij werken met onderbezetting, en hebben onze mindere dagen. Maar de mensen die afhankelijk zijn van onze zorg, kunnen daar niets aan doen. Zij hebben er immers niet om gevraagd om opgenomen te worden in een verpleeghuis.

 

Mooie woorden

Een cliënt bij ons op de afdeling verwoorde het heel mooi tijdens de feestelijke bijeenkomst die we hadden een paar dagen na het in ontvangst nemen van onze prijs: ‘Graag wil ik namens de bewoners een woord van dank uitspreken aan allen die ons zo voortreffelijk verzorgen. Wij zijn hier niet voor ons plezier, maar dankzij jullie is het hier goed, heel goed toeven…’ Ik en al mijn collega´s waren diep geroerd door deze woorden. Dat doet je goed, zulke woorden vanuit het hart gesproken.

Het stimuleert mij in ieder geval om te blijven trainen, want die gouden medaille moet ik wel waar blijven maken. ‘

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.