Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Box ‘signalering in de palliatieve fase’ ontwikkeld

Het Integraal Kankercentrum Nederland heeft een denk- en werkmethode ontwikkeld, de box 'signalering in de palliatieve fase', om verzorgenden te helpen problemen te signaleren en in kaart te brengen.

Verzorgenden in de pallaitieve sector signaleren vaak als eerste een verandering in conditie, ADL of gedrag. Door deze veranderingen goed in kaart te brengen wordt een aanzet gegeven tot het verbeteren van de zorg.

 

De box bestaat uit:

• een map met een stappenplan en signaleringskaarten voor de meest voorkomende zorgproblemen (gebaseerd op de methodiek ‘besluitvorming in de palliative fase’.

• een map met achtergrond informatie over deze problemen, en over dementie en zorg in de laatste fase (gebaseerd op gerelateerde richtlijnen uit het boek ‘palliatieve zorg, richtlijnen voor de praktijk’

• werkbladen, opgezet volgens het stappenplan, om de communicatie met andere disciplines te ondersteunen zodat de continuiteit van de zorg beter gewaardborgd kan blijven

 

Thuiszorg 

Inhoudsdeskundigen uit de thuiszorg, hospicezorg, onderwijs en IKNL deskundige hebben de instrumenten ontwikkeld. De kosten voor de box bedragen € 27,50.

 

Klik hier voor meer info of om de box te bestellen

 

Bron: IKNL

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.