Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App helpt verpleegkundige bij eerste opvang brandwonden

Er worden fouten gemaakt bij de eerste opvang en behandeling van patiënten met brandwonden. Om verpleegkundigen en artsen hierin bij te staan, heeft de Brandwondenstichting een gratis web-app gelanceerd.
brandwonden verpleegkundige app

Er worden fouten gemaakt bij de eerste opvang en behandeling van brandwondenpatiënten buiten de brandwondencentra, meldt de Brandwondenstichting. Het totaal verbrand lichaamsoppervlak wordt bijvoorbeeld verkeerd ingeschat of een patiënt krijgt té veel of juist té weinig vocht toegediend. Terwijl deze eerste opvang van levensbelang is en cruciaal voor goed herstel.

Gratis app

Daarom ontwikkelde de Brandwondenstichting een gratis web-app, die verpleegkundigen stap voor stap begeleidt bij de behandeling van brandwonden. Hij is gratis te bekijken. De app is gebaseerd op de aanbevelingen uit de evidence-based richtlijn ‘Eerste opvang van brandwondenpatiënten in de acute fase (eerste 24 uur) en verwijzing naar een brandwondencentrum’. In deze richtlijn zijn de belangrijkste knelpunten in de eerste opvang van brandwondenpatiënten behandeld.

Klik hier om de app te bekijken>>

Lees ook: 3 vragen over de nieuwe richtlijn brandwonden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.