Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Burn-out meest gemelde beroepsziekte

Burn-out is met 77% de meest gemelde psychische beroepsziekte onder werknemers. Medewerkers uit de gezondheidszorg nemen een derde plek in van de beroepsgroepen die melding doen van een posttraumatische stressstoornis (PTSS).
Burn-out meest gemelde beroepsziekte

Dat blijkt uit het rapport Beroepsziekten in Cijfers, opgesteld door het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. Problemen met de werkinhoud, werkhoeveelheid en problemen tussen werknemers onderling en met hun leidinggevenden zijn vaak de oorzaak.

13 Tips voor verpleegkundigen met een burn-out

Wat kun je het beste doen als je een burn-out hebt? Verpleegkundigen en coaches geven tips.

Uit eerder onderzoek bleek al dat verpleegkundigen vaak een type-D persoonlijkheid hebben en daarmee vijf keer meer kans op een burn-out. Er zijn drie belangrijke categorieën beroepsziekten: psychische aandoeningen, aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat en gehoorschade. Op een beroepsbevolking van ruim zeven miljoen betekent dat jaarlijks bijna twintigduizend mensen ziek worden door hun werk.

Test: heb jij een verhoogd risico op burn-out?

Ben je benieuwd of jij een verhoogd risico hebt op burn-out? Doe hier de test.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit onderwerp maakt me erg nieuwsgierig. Het lijkt me een interessant onderwerp om vanaf februari 2015 mee te gaan afstuderen. Momenteel ben ik nog in opleiding tot verpleegkundige (niveau 5). Ik merk dat er een mentale weerbaarheid vereist is om het verpleegkundig beroep uit te oefenen zoals het in de 21ste eeuw van ons wordt gevraagd. Als iemand ideeën of inspiratie heeft hoe ik hierover een scriptie over kan uitvoeren, hoor ik het graag!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.