Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurt Mobiel rijdt ouderen rond

De Buurt Mobiel is een groot succes in Utrecht. Deze ‘golfkarretjes’ brengen ouderen van A naar B, en daarnaast blijkt het ook eenzaamheid te bestrijden.

In de mobiel is plaats voor een bestuurder en drie passagiers, en het karretje heeft een grote achterbak waar de rollator in kan. De karretjes rijden elektrisch, en zijn geschikt voor korte ritjes naar de kapper, het winkelcentrum en de kleinkinderen. De passagier betaalt een klein bedrag per keer met een strippenkaart en de oudere wordt netjes voor de deur op plaats van bestemming afgezet. De kosten kunnen laag gehouden worden doordat er veel vrijwilligers voor het project werken. In de Buurt Mobiel maakt de bestuurder een gezellig praatje, helpt met de rolstoel of rollator en zo komt de oudere komt weer onder de mensen. De proef in Utrecht is een groot succes. De betaalbaarheid is één van de pijlers van dat succes. Gemeente Leiden heeft aangegeven erg geïnteresseerd te zijn om de Buurt Mobiel ook hier te introduceren.

Klik hier voor meer info >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.