Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao vvt: NU’91 wil loonsverhoging voor alleen verpleegkundigen, FNV oneens

NU’91 heeft donderdag andere eisen voor een nieuwe cao voor de vvt op tafel gelegd dan de FNV. De FNV wil er 150 euro per maand bij voor iedereen, NU’91 wil loonsverhoging alleen voor verpleegkundigen en verzorgenden.
Foto: Arno Massee

NU’91 eist voor deze groep een loonsverhoging van 3 à 4 procent plus flinke extra’s, hier bovenop moet deze groep er binnen twee jaar structureel 6 à 9 procent bij krijgen. ‘Daarmee halen de middengroepen hun loonachterstand in,’ zegt onderhandelaar Rolf de Wilde van NU’91 in een bericht op Skipr.nl.

Laagste inkomens

De FNV wil geen percentage loonsverhoging, maar een salarisverbetering in centen: in dit geval 150 euro bruto per maand. Plus extra geld voor de laagstbetaalden, zoals hulpen bij de huishouding en keukenpersoneel, door verhoging van het minimum-uurloon naar 14 euro. De CNV heeft nog geen voorstellen.

NU’91 doet niet mee aan actiedag

Ook bij de onderhandelingen voor een nieuwe umc-cao, ging NU’91 vorige maand zijn eigen weg: FNV, CNV en FBZ waren het niet eens met het eindbod van de NFU, maar NU’91 wel. Dit is ook de reden dat NU’91 niet meedoet aan de tweede actiedag vandaag.

Verdeeld

Hiermee zijn de grootste bonden in de vvt verdeeld begonnen aan de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Op 3 november is de tweede gespreksronde.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.