• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
Menu
Zoeken
Inloggen

Nursing.nl | Nieuws, blogs en meer | Nursing voor verpleegkundigenNursing.nl | Nieuws, blogs en meer | Nursing voor verpleegkundigen

Waarmee maken wij jou steeds beter?

  • Praktijk
  • Werk
  • Challenge
  • Congressen
  • Abonneren
  • Nursing
    • Home
    • Praktijk
    • Werk
    • Challenge
    • Congressen
  • Service
    • Veelgestelde vragen
    • Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Inloggen
    • Wat is de Nursing Challenge?
    • Mijn profiel
  • Meer Nursing
    • Nieuwsbrieven
    • Shop
    • Nursing.be
  • Vacaturebank
    • Vacatures
    • Vacature plaatsen

Challenge MDL

Nursing Challenge Misselijkheid en braken | Verpleegkundige interventies

Deze challenge bestaat uit een serie van artikelen, een overzicht van deze artikelen vind je hier

Accreditatiepunten: 2

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Probeer Nursing nu 3 maanden uit met het kennismakingsabonnement.

    Bekijk mogelijkheden

    Ik ben al abonnee

    Lees ook

    EBP: Helpt preoperatieve vochtintake misselijkheid tegengaan?

    Anti-emetica zijn niet altijd nodig bij misselijkheid en braken: ook verpleegkundige interventies kunnen veel effect hebben. Belangrijk daarvoor is een goede anamnese. Wat vraag je uit, en waar let je op?  

    …

    Lees Interacties

    Reacties

    1. Rieta van van Mierlo zegt

      mei 17, 2023 op 3:50 pm

      Als een melkproduct de misselijkheid in de ochtend verhelpt door het neutraliseren van het maagzuur, houdt dat volgens mij in dat de zuurgraad verlaagd wordt.

      Log in om te reageren
    2. Nienke Berends zegt

      mei 31, 2023 op 2:03 pm

      Beste Rieta, doordat een melkproduct het maagzuur neutraliseert, wordt de maaginhoud inderdaad (tijdelijk) minder zuur, of met andere woorden, de zuurgraad daalt. Let op: de zuurgraad is niet hetzelfde als de pH-waarde. De pH-waarde is 7 wanneer deze neutraal is. Als iets zuurder is, ligt de pH-waarde lager dan 7 en als iets basisch, ofwel alkalisch, is, dan ligt de pH-waarde hoger dan 7. Dat betekent dat de pH-waarde hoog is bij een lage zuurgraad en juist laag bij een hoge zuurgraad. Na neutralisatie door een melkproduct wordt de zuurgraad in de maag dus lager, maar de pH-waarde wordt hoger. Hopelijk is het zo duidelijk!

      Log in om te reageren

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

    Newsletter

    Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en vakinhoudelijke artikelen?

    Schrijf je dan in voor een van onze nieuwsbrieven.

    Aanmelden

    Footer

    Meer nursing

    Abonneren

    Gratis proefabonnement

    Shop

    Contact

    Volg ons op

    Adverteren

    Personeeladvertentie

    Adverteren & partnerships

    Nursing Vlaanderen

    Ga naar Nursing.be

    © Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Nature

    • Privacy Statement
    • Disclaimer
    • Voorwaarden
    • Cookie voorkeuren