Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cok Steenbergen beste leerling-verpleegkundige 2013

Mbo-v-leerling Cok Steenbergen van het Albeda College in Rotterdam heeft de titel ‘Calibris ZorgTopper 2013’ in de wacht gesleept. Hij deed dit afgelopen zaterdag 16 maart tijdens het Skills Masters Event. Nu mag hij Nederland vertegenwoordigen bij de mondiale wedstrijd tijdens WorldSkills in Leipzig.
Cok Steenbergen beste leerling-verpleegkundige 2013

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd jaarlijks ter promotie van het werken in de zorg. Na een aantal regionale voorrondes op mbo-v-scholen vindt uiteindelijk de finalewedstrijd plaats tijdens de Skills Masters.

Rekentoets
De Calibris ZorgTopper 2013 streed in de finale tegen vier andere kandidaten. De finalisten speelden twee keer een rollenspel met een Lotus-slachtoffer. Daarnaast kregen zij nog een rekenopdracht en een losse zorgopdracht. Een deskundige jury beoordeelde de studenten op aspecten als vakdeskundigheid, communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en begeleiding. Cok Steenbergen won en uit handen van NU’91-voorzitter Monique Kempff ontving hij de prijs voor beste leerling-verpleegkundige van Nederland.

Tweede en derde plek
De Calibris ZorgTopper is een leerling-verpleegkundige die uitblinkt in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid. De jury zag die eigenschappen het beste terug bij Cok Steenbergen. Maar zijn scores lagen heel dichtbij die van Sander Sportel (Alfa College Groningen) die de zilveren medaille won. Ellemiek Pauwels (Leeuwenborgh Opleidingen Maastricht) complementeerde het podium en eindigde op de derde plaats.

Calibris
Fotocredit: Calibris

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.