Topsprekers over Kwetsbare Ouderen

De best beoordeelde Nursing sprekers staan op 25 oktober op één podium. Zij leren jou hoe jij het beste om kunt gaan met de problemen en ongemakken waar oudere patiënten mee te maken krijgen.

Nieuw programma met inspirerende Topsprekers over ouderenzorg!
Deze dag wordt op inspirerende wijze gebracht door visionairs uit de zorg. Leer van hen over de praktijk waar jij als zorgprofessional iedere dag mee te maken hebt.

 1. Veroudering door prof. dr. Andrea Maier, hoogleraar Veroudering bij de VU 
 2. Palliatieve zorg door Sander de Hosson, specialist in longkanker en palliatieve zorg 
 3. Ouderenpathologie door Frank van de Goot, neuro-, forensisch en klinisch patholoog 
 4. Eenzaamheid door prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie 

Hoog gewaardeerd! 

“ Elke spreker heeft mijn aandacht van begin tot eind vast kunnen houden. Ik heb mooie inspirerende verhalen gehoord.”
“Fantastische dag. Goed ingedeeld qua tijd. Prachtige sprekers. Prima verzorgd”

Meer ervaringen van deelnemers? Bekijk hier de video terugblik van de vorige editie.

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen | Programma

08.45
Ontvangst met koffie en thee
09.30
Opening door dagvoorzitter
09.40
Lees meer Sluiten
Palliatieve zorg & de grenzen aan de geneeskunde

Beoordeeld met een 8,9

Moet wel alles wat kan? Wat is het doel van het inzetten van therapie, zoals systeembehandeling bij uitgezaaide vormen van kanker of het insturen van een patiënt met eindstadium COPD.
Als zorgverlener binnen de ouderenzorg zal je regelmatig oog in oog komen te staan met ingewikkelde ethische afwegingen over wel of niet doorbehandelen bij deze kwetsbare patiëntencategorie. Aan de hand van casuïstiek zal Sander de Hosson ingaan op een aantal medische dilemma’s.

“Top! Een arts die ook de rol van de verpleging begrijpt. Naast hen staat en niet boven hen! Voorbeelden uit eigen situatie maken het boeiend en pakkend.” – deelnemer Topsprekers over kwetsbare ouderen 2019

10.50
Koffie- en theepauze
11.15
Lees meer Sluiten
Veroudering

Beoordeeld met een 8,5!

Is veroudering een ziekte? De belangrijkste risicofactor voor ziektes op oudere leeftijd is chronologische leeftijd. Wat kunnen we hiervan leren? De tijd terug draaien zal moeilijk zijn, maar de gebruiksschade beperken die we oplopen met de jaren, zou een optie zijn. Kunnen we dan ook ziektes op oudere leeftijd voorkomen? Als muizen medicijnen ontvangen die hun schade door veroudering opruimen, verjongen zij. Is veroudering ook bij mensen te vertragen? Verouderingsonderzoeker Andrea Maier neemt je op inspirerende wijze mee in deze interessante ontwikkelingen.

Super! Wat een kennis, wat een gave om deze over te brengen op het publiek.” – deelnemer Topsprekers over kwetsbare ouderen

door Andrea Maier, Hoogleraar Veroudering aan de Vrije Universiteit Amsterdam en University of Melbourne, Devisie voorzitter Interne Geneeskunde en Transmurale Zorg Royal Melbourne Hosptial, Australia

12.15
Lunchpauze
13.00

Beoordeeld met een 9,1

Aan de orde komt:

 • Het nut van obductie bij ouderen; datgene dat we altijd over het hoofd hebben gezien
 • Ouderenmishandeling
 • Doodsoorzaken
 • Overlijden met of door medicatie

Laat je in deze zeer prikkelende en spannende presentatie door Nederlandse bekendste forensisch patholoog meenemen naar datgene dat we altijd over het hoofd hebben gezien!

“Een verhaal vol wetenschappelijke feiten en een goede inspirerende spreker. Zoveel nieuwe dingen gehoord, echt fantastisch!” – deelnemer Nursing Festival 2019

14.30
Koffie- en theepauze
15.00
Lees meer Sluiten
De werking van het brein | Eenzaamheid

Tijdens deze lezing wordt er ingegaan op eenzaamheid waardoor stress kan ontstaan met alle gevolgen van dien zoals b.v. een toename in pijnbeleving. Juist in deze situatie is het belangrijk dat de omgeving de eenzame persoon uitnodigt en stimuleert weer in actie te komen. Eén en ander wordt besproken in het kader van hersenfuncties.

Beoordeeld met een 9,2!

Tijdens deze zeer inspirerende afsluitende presentatie gaat het over de werking van het brein. De nadruk ligt op het thema eenzaamheid.

“Ik heb met open mond zitten luisteren naar Erik Scherder. Wat een verhelderend beeld over het functioneren van het brein. Het geeft mij veel meer inzicht in waar gedrag vandaan komt. Erik heeft het fantastisch verteld.” – deelnemer NAH congres 2019

16.15
Einde programma

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen | De Topsprekers

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen | Terugblik

Topsprekers over kwetsbare ouderen was vorig jaar een groot succes, daarom herhalen we het event. Dit jaar met nieuwe inspirerende sprekers op het programma! Ben je benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers van vorig jaar?

Hoog gewaardeerd! Dit vonden deelnemers van vorige edities ervan:

“De hele dag was prima georganiseerd. Goede en leerzame presentatie. Ik kom graag volgend jaar weer!”

“De presentaties. Alle vier waren heel inspirerend. Het is zo leuk om bevlogen sprekers te zien. Het stimuleert weer om zelf verder te gaan.”

“Ik vond alle sprekers erg goed een zeer kundig in hun vakgebied. Bijzonder plezierig om naar hun duidelijke uitleg te luisteren.” – Karin Richards, buurtzorg Nederland

“De interactie en diversiteit was leuk. Maar zeker ook dat ze goed op elkaars specialisme ingingen. Vulde elkaar perfect aan.” – Chantal Bogers, palliatief verpleegkundige

“Inderdaad TOP sprekers. Non stop sprekers en non stop genoten! Niet verveeld en niet geslapen!- Behulpzaamheid personeel van de Reehorst was heel prettig!- Prachtig op terras gezeten naderhand. – Uitstekende bereikbaarheid OV.”

“Ik was aangenaam verrast door de sprekers. Niet alleen mijn hoofd werd geprikkeld, maar vooral mijn hart. Geeft weer energie om door te gaan voor goede zorg.”

“Al mijn verwachtingen zijn overtroffen, 4 zeer gedreven, leerzame en ook ontroerende ( 2 ervan) presentaties, ik heb weer een droom…..en daar word ik blij van.”

“Alles positief. Heb nog nooit een congres meegemaakt wat zo aan mijn verwachtingen voldeed en waar ik zoveel aan heb gehad!”

“Het is een echte toevoeging voor je werk in de zorg met kwetsbare ouderen en zieken in de laatste fase van hun leven.” – MeinaZorg

“Dit was mijn eerste congres via Nursing, maar zeker niet mijn laatste nu ik dit heb meegemaakt.” – Jeffrey Hulzentop, Wijkverpleegkundige

Dit vonden de 261 deelnemers van de editie mei in 2021:

Terugblik video Topsprekers over Kwetsbare Ouderen 2018:

Ben jij er dit jaar ook (weer) bij?

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen | Praktische informatie

Wat ‘coronaproof’ nascholen bij ons betekent
Lees hier meer over de maatregelen die wij op de congressen treffen.

Locatie
De ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld) (klik hier voor de routebeschrijving)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.

Accreditatie
Dit congres staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur. Voorbereiding is niet noodzakelijk. Accreditatie is aangevraagd voor het:

 • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, scholing Algemeen, 5 punten
 • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register, scholing Verpleegkundig Specialisten, 5 punten
 • Accreditatiebureau NVvPO, 5 punten

Doelgroep
Alle verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners, verzorgenden en overige geïnteresseerden.

Tarieven
279,- per persoon (btw-vrij) | Regulier tarief
239,- per persoon (btw-vrij) | Abonneetarief Nursing, TVV, TVZ, Denkbeeld*

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)

Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar.

T: (030) – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)

Christa van den Hurk
T: 030 – 638 38 51
M: 06 12 56 78 75
E: christa.vandenhurk@bsl.nl

Eventcoördinator (logistieke vragen)

Manouk Mens
Tel 06 30 17 33 30
E: manouk.mens@bsl.nl

Sales (sponsormogelijkheden)

Dyron Bijl
T: 010 – 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.