Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

D66 en SP het populairst onder verpleegkundigen en verzorgenden

In tegenstelling tot de landelijke verkiezingen, scoort de VVD niet het hoogst onder verpleegkundigen. Dat bleek uit een peiling op Nursing.nl waar ruim 2700 collega's op stemden.
pechtoldRoemer.jpg
Pechtold (D66) en Roemer (SP) geven elkaar een hand na het Jeugdjournaal Debat. - Foto: ANP

De poll sloot op woensdagochtend 8.00 uur, de ochtend van de verkiezingen.

Een kwart (25 procent) van de bezoekers op Nursing.nl zei haar stem te gaan toevertrouwen aan de partij van Alexander Pechtold. Ongeveer 13 procent was van plan op de SP te gaan stemmen, op de voet gevolgd door GroenLinks (12 procent). De minst geliefde partij onder verpleegkundigen en verzorgenden is 50PLUS (2 procent). Onder de categorie ‘anders’ werd het Forum voor Democratie (FvD) opvallend vaak genoemd.

Verpleegkundigen en artsen zijn het eens

Verpleegkundigen en verzorgenden zitten met deze uitslag aardig op één lijn met artsen. Uit een peiling onder het artsenpanel van de KNMG bleek dat ook daar de voorkeur uitgaat naar D66 als winnaar van de verkiezingen, gevolgd door GroenLinks. 

Verkiesbare verpleegkundigen

In totaal kan deze verkiezingen op vijf BIG-geregistreerde verpleegkundigen gestemd worden: Ria de Korte (CDA), Bert Terlouw (D66), Jenny Elbertsen (VVD), Yvonne de Vries (Nieuwe Wegen) en Karen Gerbrands (PVV).
Lees hier de interviews met de verkiesbare verpleegkundigen van 2017.

Bekijk hier de verdeling van de Nursing-poll (klik op de afbeelding om te vergroten)

 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.