Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

De beste mbo-v’s: dit zijn ze

Welke scholen bieden de beste mbo-v aan en waar zijn leerlingen het minst tevreden? De Keuzegids MBO 2018 is uit en geeft inzicht.
Mbo-v keuzegids
Drie mbo-v's scoren boven de 76 punten: ze zijn erg goed.

De jaarlijkse Keuzegids geeft per mbo-opleiding aan hoe studenten de lesinhoud, toetsing, stages, sfeer en studiebegeleiding ervaren. Opleidingen kunnen in totaal honderd punten krijgen en als ze boven de 76 scoren, zijn ze erg goed. In de categorie verpleegkunde (niveau 4) gaan op kop: Hoornbeeck College (80 punten), ROC Menso Alting (80 punten) en het Nova College (78 punten). Op een gedeelde vierde plek met 75 punten staan: ROC de Leijgraaf, Graafschap College en ROC Ter AA. Het Hoornbeeck College en het Menso Alting bieden onderwijs op basis van een christelijke identiteit. Dit tweetal stond ook het voorgaande jaar in de top drie, samen met het Alfa College (nu 70 punten).

Sfeer

Met slechts 28 punten eindigt de mbo-v van MBO Amersfoort op de laatste plaats. Leerlingen zijn er ontevreden over de lesinhoud (‘niet interessant’), de sfeer en de organisatiegraad van de opleiding. Ook blijkt het op deze onderwijsinstelling lastig om de opleiding binnen de gangbare vier jaar af te ronden. Met 43 punten scoorden ook de verpleegkunde-opleidingen van het Da Vinci College en het ROC van Amsterdam in de onderste regionen. Het Vitalis College/ROC West-Brabant kreeg voor de mbo-v 40 punten.

Nog meer weetjes
– Van de bol-gediplomeerden koos 41 procent voor doorleren.
– In de eerste anderhalf jaar na afstuderen vond 57 procent een baan.
– Het bruto uurloon voor mbo-afgestudeerden verpleegkunde lag anderhalf jaar na diplomering op 13,70 euro.

Hbo-v

De beoordelingen uit de jaarlijks verschijnende Keuzegids zijn gebaseerd op de JOB-Monitor (mbo) en de Nationale Studenten Enquête (hbo). Eerder dit jaar verscheen de Keuzegids voor het hbo. Bekijk hier welke hbo-v’s als beste uit de bus zijn gekomen. 

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.