Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Demente man overlijdt na mishandeling medebewoner

Een 85-jarige man met dementie is overleden na mishandeling door een demente medebewoner.
santa-maria-1443847.jpg
De demente man is uiteindelijk aan zijn verwondingen bezweken. - Foto: Free Images

Dit meldt RTV Drenthe. De mishandeling vond in december plaats in verpleeghuis Veenkade in Veendam. Een demente medebewoner ging het slachtoffer volgens zijn zoon te lijf met de ijzeren steunen van een rolstoel. Volgens de zoon vonden de verzorgenden de bewoner in een grote plas met bloed, en is hij naar het ziekenhuis gebracht. De familie heeft nu via Facebook laten weten dat het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is bezweken.

Slachtofferhulp voor verzorgenden

De dader was een paar dagen voor de mishandeling op dezelfde kamer komen te liggen. Een woordvoerder van de Meander Zorggroep, waar het verpleeghuis onder valt, zegt dat er voor een aantal verzorgenden Slachtofferhulp is geregeld, en dat zij veel vragen krijgen van familieleden van andere bewoners. De mishandeling heeft een grote impact gehad op het personeel en de familie, laat de woordvoerder tegen RTV Drenthe weten.

Lichaam onderzocht

De zorginstelling had de mishandeling direct gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die een onderzoek instelde waarbij verzorgenden en familie gehoord worden. Het stoffelijk overschot is op verzoek van de officier van justitie overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk voor nader onderzoek. De zoon van het slachtoffer deed vorige week aangifte van mishandeling, en de politie neemt de zaak nu ook in onderzoek. De dader is aangehouden, en zal niet meer terugkeren naar het verpleeghuis. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.