Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dementie-informatiebank voor verpleegkundigen

Verpleegkundigen en verzorgenden die meer willen weten over (onderzoek naar) dementie kunnen voortaan terecht in de informatiebank van het Alzheimercentrum van het VU Medisch Centrum Amsterdam.

In de informatiebank worden ruim 120 onderzoeken, gericht op kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten, toegankelijk gemaakt verpleegkundigen, verzorgenden en naasten van cliënten. De informatiebank is onderdeel van het dementieportal www.moderne-dementiezorg.nl.

Onderzoek dementie
Rond de zorg voor mensen met dementie wordt veel praktisch onderzoek gedaan. De onderzoeksresultaten, en de toepassing van die onderzoeksresultaten bij zorginstellingen en bij mensen thuis, zijn in te kleine kring bekend. Dat was de reden om een informatiebank te ontwikkelen, waaraan ruim een jaar is gewerkt. Veel tijd en energie is gestoken in de ‘vertaling’ van wetenschappelijke rapporten, naar inspirerende informatie in de taal van familieleden, verpleegkundigen en verzorgenden.

Praktische vragen dementie
Elk onderzoek heeft een eigen pagina met bronvermelding, een korte samenvatting en de belangrijkste conclusies. Daarnaast is er een link opgenomen naar het volledige onderzoeksrapport. Ook zijn hier links geplaatst naar illustratieve artikelen in vakbladen en staan er websites vermeld waar de lezer meer informatie en ideeën over het betreffende onderwerp kan vinden. De onderzoeken zijn overzichtelijk ingedeeld in een twaalftal hoofdrubrieken, zoals eten & drinken, activiteiten, woonvormen en beleving & gedrag.

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.