Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Demonstratie tegen beperking pgb verwacht

PerSaldo, belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget (pgb), verwacht donderdag ruim duizend actievoerders in Den Haag.

Die dag worden de bezuinigingen in de zorg in de Tweede Kamer besproken. Op een groot tv-scherm kan het debat op het naastgelegen Plein rechtstreeks worden gevolgd. Bij de demonstratie hebben zich inmiddels ruim 25 andere patiëntenorganisaties aangesloten. Ook komen verscheidene politici spreken. SP-leider Emile Roemer en PvdA-voorman Job Cohen hebben toegezegd een woordje te doen op de bijeenkomst.

 

Plannen intrekken

Enkele tientallen mensen die bang zijn hun pgb door de bezuinigingen te verliezen, hebben donderdagmiddag een bezoek gebracht aan het VVD-partijbureau in Den Haag. Ze lieten een brief achter voor oud-VVD-politica Erica Terpstra die indertijd het pgb in Nederland heeft ingevoerd. De actievoerders willen dat de VVD de plannen intrekt.

 

Bron: ANP

Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.