Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze Nursing-podcasts werden het best beluisterd in 2022

Van praktisch toepasbare podcasts over humor in de zorg en positief taalgebruik, tot indrukwekkende verhalen over die ene bijzondere patiënt: dit zijn de 5 best beluisterde Nursing-podcasts van 2022.
koptelefoon met confetti
Foto: Ryan Quintal, Unsplash

Kim de Groot over de impact van een plotseling overlijden tijdens haar stage
Verpleegkundige Kim de Groot vertelt over een plotseling overlijden tijdens haar stage in de wijk. ‘Ik belde aan en meneer deed de deur niet open, dus toen kreeg ik het idee ‘Er is hier iets aan de hand…’
Luister de podcast

Positief taalgebruik: ‘Vragen naar pijn gééft pijn’
Andere woordkeuze, minder focus op het negatieve: dat is het idee achter Comfort Talk®. ‘Ik ga je nu een prik geven’ wordt bijvoorbeeld: ‘Ik ga nu de naald inbrengen.’ of: ‘Dit kan even pijn doen’ wordt bijvoorbeeld: ‘Ik ga nu beginnen.’ Anesthesioloog Geert-Jan van Geffen introduceerde deze methode in het Radboudumc en geeft allerlei voorbeelden hoe je hier als verpleegkundige mee aan de slag kunt.
Luister de podcast

Soraya Baroud over de impact van die ene bijzondere patiënt met HIV
Senior verpleegkundige Soraya vertelt over haar speciale band met een jonge patiënt op haar afdeling. ‘We waren leeftijdsgenoten, kwamen allebei van Curaçao en hij was naar Nederland gekomen voor zijn studie – net als ik. Alleen hij was gediagnosticeerd met HIV…’
Luister de podcast

Humor als verpleegkundige interventie: ‘Je hoeft echt geen rode neus op te zetten’
Lachen is pijnstillend, ontspannend en helpt mensen om te gaan met hun angsten. Humor toepassen is dan ook een officiële verpleegkundige interventie. Voor de verpleegkundige is humor gebruiken een goede remedie tegen burn-out. Toch wordt er tijdens de opleiding en op de werkvloer niet uitgebreid bij humor stilgestaan. In deze podcast vertelt oud-verpleegkundige en cabaretier Marcellino Bogers welke soorten humor er zijn en welk effect die hebben. Zo kun je een oordeel vormen over wat wel en wat niet kan en kun je serieus met humor aan de slag.
Luister de podcast

Ashley Venrooij over de impact van het verplegen van Covid-19 patiënten
Van de ene op de andere dag werd verpleegkundige Ashley Venrooij ingezet op de corona-afdeling van het ziekenhuis Bernhoven in het Brabantse Uden. Hoe gaat het nu met haar?
Luister de podcast

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.