Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Dit is het nieuwe examenprogramma voor herregistratie BIG

Het is zover: het nieuwe examenprogramma voor herregistratie Wet BIG is bekend. De eerste herintreders hebben het nieuwe examen inmiddels achter de rug.
verpleegtechnische handelingen
Verpleegtechnische handelingen maken nu ook deel uit van de herregistratie (foto: Arno Massee).
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Voor welke verpleegkundigen is dit bedoeld? Ja, de herintreders. Maar in welk terrein? De wijk? De GGZ? Het verpleeghuis? Is daar ook een specifiek examen voor opgesteld? En een specifieke casus? Het is voor mij erg onduidelijk waar een herintreder aan moet voldoen en of deze toetsing wel datgene toetst wat je wilt weten. Ik ben (nog) niet overtuigd.

   • Ik heb in september 2019 het herregistratie examen gedaan. Toen was het nog alleen een behoorlijk uitgebreide kennistoets 100 vragen algemeen, en ’s middags een branche-specifieke toets van 35 vragen. (Algemeen ziekenhuis, VVT, gehandicaptenzorg en GGZ). Je mocht toen zelf kiezen voor welke branche je het middagdeel wilde doen, en je daar dan op voorbereiden. Ik heb heel veel gehad aan het boek Niveau 4 onder de knie, en de bijscholing BIG herregistratie bij Het Zorgcollege. Daar wordt je heel goed voorbereid op het examen. Mijn werkgever heeft alle kosten vergoed.

   • op 21 april 2021 praktijk examen gedaan en klinisch redeneren.
    theorie examen is algemeen, veel info uit verpleegkundige omder de knie niveau 4.
    zelf heb ik via Elitas een cursus gevolgd mbt tot handelingen en klinisch redeneren, waar ik personlijk veel aan heb gehad.
    praktijt examen en klinisch redeneren is branche gebonden, theorie niet dit is echt algemeen.
    ps, ik ben hiervoor een jaar werkzaam geweest als verzorgendeIG om er weer in te komen, nu weer als verpleegkundige aan de slag.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.