Download de poster over delier, dementie, depressie

Is je patiënt delirant, dementerend, of toch depressief? Het onderscheid is soms lastig te maken. Download de poster met de kenmerken van de 3D's: delier, dementie, depressie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Meneer Wolters (82) ondergaat een heupoperatie. De dag na OK slaapt meneer veel en heeft hij moeite met de oriëntatie: soms denkt hij thuis te zijn en weet hij niet dat de operatie al heeft plaatsgevonden.

In de nacht raakt hij meer gedesoriënteerd en onrustig. De dagen daarna valt op dat hij moeite heeft met de anti-luxatie-instructies. Ook valt op dat meneer geen aandacht vraagt, hij belt nooit.

Zijn dit symptomen van dementie, een delier, een depressie of misschien een combinatie?

We hebben de verschillen en overeenkomsten tussen deze aandoeningen in een schema gezet. Het schema is opgenomen in het

1
8879

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

  1. Is het mogelijk dat de professor ook eens informatie geeft over parkison. Over de verschillende soorten parkison , welke behandelingen mogelijk zijn. Medicijn gebruik en de overlevingskansen op langere termijn. Ik heb begrepen dat er 2 soorten parkison zijn. Wilt u het verschil en overlevenskansen duiden? En kunne we als patiënt het proces vertragen enz.. Bij voorbaat mijn hartelijke dank hiervoor.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.