Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duitse ‘horrorverpleegkundige’ bekent nóg meer moorden

De Duitse ex-verpleegkundige Niels Högel heeft vandaag toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor nog meer moorden dan waarvoor hij nu vastzit.
moord
Högel injecteerde zijn patiënten met medicatie die hartritmestoornissen veroorzaakt. (Foto: iStock)

In november kwam al naar buiten dat de ex-hulpverlener waarschijnlijk nog meer slachtoffers had gemaakt dan tot dan toe werd gedacht. Vandaag heeft Högel de beschuldigingen voor de rechtbank van Oldenburg toegegeven. De ‘horrorverpleegkundige’ was al eerder veroordeeld tot levenslang voor drie moorden en twee pogingen daartoe.

Reddende engel

De aanklager beschuldigde de 41-jarige Högel van de moorden op 62 patiënten in een instelling in Delmenhorst en 35 patiënten in Oldenburg. Tussen 2000 en 2005 zou de voormalige verpleegkundige de patiënten hebben geïnjecteerd met medicatie die hartritmestoornissen veroorzaakt. Hij deed dat uit verveling, maar ook omdat hij hoopte dat zijn leidinggevenden en collega’s hem zouden zien als reddende engel als hij de patiënten vervolgens zou reanimeren. Velen overleefden dit niet, maar dat nam hij op de koop toe.

Onderzoek

De aanklacht is het resultaat van jarenlang onderzoek. Daarvoor werden honderden patiëntendossiers gelezen en lichamen opgegraven op zoek naar medicijnresten. Waarschijnlijk zal nooit precies duidelijk worden hoeveel moorden Högel op zijn geweten heeft, omdat veel van de patiënten die onder verdachte omstandigheden zijn overleden, zijn gecremeerd.

Na deze bekentenis is Högel officieel de grootste Duitse seriemoordenaar na de Tweede Wereldoorlog. Daarmee hoort hij bij de 6 grootste verpleegkundige moordenaars in de geschiedenis.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.