Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Dwaze kinderen’ protesteren tegen slechte zorg

Er is een nieuwe protestgroep: Dwaze kinderen. De protestgroep maakt zich boos over de slechte zorgomstandigheden in de ouderenzorg. Zo boos dat ze op zaterdag 2 april haar eerste protestbijeenkomst organiseert in Den Haag.

Inititiefnemer Frans Brekelmans:  ‘We zijn hiermee begonnen omdat veel familieleden ervaren dat de zorginstellingen en de overheid niet luisteren als er geklaagd wordt over slechte zorg of slechte bewindvoering.’

 

Dwaze moeders

Brekelmans ziet graag dat het protest op het Plein even hardnekkig wordt als dat van de dwaze moeders op  de Plaza de Mayo in Buenos Aires, Argentinië. Het moet een protest zijn tegen de misstanden in de ouderenzorg. ‘Tegen de graaicultuur van bestuurders. Tegen de tijdrovende wijze waarop klachten over zorgverlening worden afgehandeld. Tegen politici en zorgbestuurders die bezuinigingen op de zorg aan ouderen goedpraten. Tegen het incontinent maken van ouderen.’

 

Eerste bijeenkomst

De protestgroep houdt op zaterdag 2 april om 14.00 uur op het Plein te Den haag haar eerste protestbijeenkomst, een manifestatie die tot 16.00 uur zal duren. Deelnemers worden opgeroepen om zwarte kleding te dragen.

 

Bron: Dwaze kinderen

Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.