Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-learning delier moet verpleegkundige zorg verbeteren

Het NIVEL en onderzoeksinstituut EMGO+ van het VU Medisch Centrum in Amsterdam starten een onderzoek naar de implementatie van het thema ‘Kwetsbare ouderen’ van het VMS Veiligheidsprogramma. Verpleegkundigen kunnen binnen dit onderzoek met een e-learningprogramma hun kennis over delier bijspijkeren.
E-learning delier moet verpleegkundige zorg verbeteren

In het kader van het VMS Veiligheidsprogramma is een praktijkgids ontwikkeld om ziekenhuizen te ondersteunen bij het verbeteren van de veiligheid van patiënten van 70 jaar of ouder. Bij opname van ouderen zullen ziekenhuizen systematisch aandacht gaan besteden aan fysieke beperkingen, ondervoeding, vallen en delier. Om dit vroegtijdig te herkennen en passende zorg te bieden, is bijscholing van belang.

E-learning delier
Met de e-learningmodule van Noordhoff Uitgevers gaan verpleegkundigen hun kennis over delier bijspijkeren. De module bestaat uit de cursus ‘Delier, preventie en zorg in het ziekenhuis’ en twee kennistoetsen en is gebaseerd op de richtlijn CBO/NVvP, het rapport van de Inspectie en de praktijkgids Kwetsbare ouderen. De cursus is interactief en bevat realistische casuïstiek om aan te sluiten bij de ziekenhuispraktijk.

Deelnemende verpleegkundigen
NIVEL en EMGO+ onderzoeken vervolgens de effecten van de e-learningcursus op de kwaliteit van de zorg voor ouderen in ziekenhuizen. Aan het onderzoek werken 18 ziekenhuizen (2 afdelingen per ziekenhuis) mee. Verpleegkundigen van alle geselecteerde afdelingen zullen de e-learningcursus doorlopen en de bijbehorende kennistoetsen maken. Het eerste ziekenhuis is 1 juni 2011 gestart met de cursus. De deelnemende afdelingen hebben vanaf de startdatum gedurende drie maanden toegang tot de e-learningcursus en kennistoetsen. De laatste ziekenhuizen beginnen in maart 2012.

Nivel
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do’s en don’ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière…

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.