Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EADV verstuurt richtlijnen na prikincident Almere

De beroepsorganisatie voor diabeteszorgverleners EADV stuurt als reactie op het prikincident in Almere de richtlijnen van de organisatie naar alle huisartsenposten en gezondheidscentra.

 

Dat zei een woordvoerder woensdag 12 december. De richtlijnen staan in februari in het EADV Magazine dat periodiek verschijnt. Behalve de leden van de beroepsorganisatie ontvangen dit keer ook de huisartsenposten en gezondheidscentra het blad.

Blunder

De mogelijk honderden besmette patienten hebben geen goed woord over voor het geblunder met de prikpen bij Zorggroep Almere. Dat bleek woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst. Bijna tweehonderd patiënten bezochten de informatieavond in een sporthal. Ze lieten zich door de Zorggroep bijpraten over de fouten met de prikpen, de besmettingskans, wanneer de uitslagen bekend zijn en wie de kosten betaalt.

Cynisch

In de zaal was volop cynisme en gemor over de antwoorden. Ze klaagden ook dat ze straks lang op de uitslag moeten wachten. Die komt op 7 januari.

Fouten

Door de fouten met de prikpen bij gezondheidscentrum de Spil in Almere zijn mogelijk 611 patiënten besmet geraakt met hepatitis b, c of hiv. De naalden van de prikpen zijn mogelijk vaker gebruikt. De groep vermoedelijk besmette mensen bestaat uit diabetespatiënten en Almeerders die hun bloed lieten onderzoeken op het ijzergehalte.

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.