Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Elke dag wordt er een senior opgelicht’

Iedere dag wordt er een oudere in Amsterdam slachtoffer van oplichting. Dat blijkt uit cijfers van de Amsterdamse politie.

Vaak doen de oplichters zich voor als medewerker van een bekend bedrijf en proberen ze zo binnen te komen en het vertrouwen van de ouderen te winnen.

 

Pinpas

Een van de laatste slachtoffers is de hoogbejaarde mevrouw Van Houten uit Zuid. Zij wordt iedere dag geholpen met haar steunkousen door iemand van de Thuiszorg. Ook twee weken geleden, toen een voor haar onbekende invalster bij haar aanbelde. Zij wist haar vertrouwen te winnen en vroeg de keer erop om geld, 440 euro. Ze gaf de ‘invalster’ haar pas en pincode.

 

Ontslagen

Nadat ze de pas had teruggekregen zou ze een paar dagen later ook het geleende geld terugkrijgen. Maar daar kwam dus niks van terecht, er was 1700 euro verdwenen. Toen mevrouw van Houten Thuiszorg belde bleek de medewerker er wel te hebben gewerkt, maar te zijn ontslagen wegens diefstal.

 

Waarschuwing

Oplichting van ouderen komt volgens de politie dagelijks voor. De politie waarschuwt iedereen en de Amsterdamse ouderen in het bijzonder om nooit zomaar iets af te geven. Hoe vertrouwd het ook lijkt.

 

Bekijk hier het verhaal van de opgelichte mevrouw Van Houten 

 

Bron: AT5
Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.