Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Familie bewoners in opstand tegen verpleeghuis

Familieleden van ouderen die moeten verhuizen uit een Amsterdamse zorginstelling, zijn in opstand gekomen tegen de leiding.
Familie bewoners in opstand tegen verpleeghuis
Foto: STOCK.XCHNG

De reden: er is nog steeds geen onderkomen vor de zestig bewoners gevonden. Dit meldt het Parool. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeerde na een bezoek vorig jaar aan het woonzorgcentrum van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting in Buitenveldert, dat de zorg ontoereikend was voor de bewoners. De zorginstelling beloofde verbetering, maar dit is niet voldoende gelukt, aldus IGZ.

Met vakantie

Daarom moeten de bewoners met ZZP4 -wat de helft van het totale aantal bewoners is- uiterlijk in oktober verhuisd zijn uit de zorginstelling. De instelling heeft volgens de familieleden bepaald dat de rest van de bewoners half december ook weg moet. Volgens de directie is sluiting onvermijdelijk. Een van de betrokkenen in het Parool: ‘En de leiding is nog met vakantie gegaan. Dat is bespottelijk, omdat intussen onze moeders doodzenuwachtig worden.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.