Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook lintjesregen voor verpleegkundigen

Bij de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag kregen vandaag 2.819 mensen een koninklijke onderscheiding. Dat zijn er 64 meer dan vorig jaar. Ook dit jaar kregen weer verschillende (oud-)verpleegkundigen een onderscheiding.

Mevrouw Jong (68) uit Nieuwegein was tot haar pensionering in 2010 werkzaam als verpleegkundige in een verzorgingshuis en daarbij al sinds 1980 actief als vrijwilliger bij onder meer De Zonnebloem. 

Mevrouw Ebbers uit Zeist (leeftijd onbekend) was wijkverpleegkundige, nachthoofd en fulltime verpleegkundige, en nu praktijkondersteuner van drie huisartsen. Sinds 1977 was ze mede-organisator van de VBGG Vakantieweken voor mensen met een beperking. Verder was ze vrijwilliger voor onder meer de kerk en de voedselbank. 

Riet van den Berg-Moerkerken (77) uit Ede was tot 1978 werkzaam als verpleegkundige en begon daarna in Suriname met vrijwilligerswerk. Ook later vervulde ze diverse vrijwilligerstaken en functies binnen de kerk in haar woonplaats Ede. Ook was ze jarenlang mantelzorger.

Joke Wilting-Harmsen (leeftijd onbekend) uit het Gelderse Megchelen was verpleegkundige, maar ook daarbuiten actief als begeleider van zieken, ouderen, gehandicapten en andere hulpbehoevenden. Haar lijst met vrijwillige activiteiten is volgens een quote van de burgemeester in de lokale krant ‘oneindig.’ In Megchelen kent iedereen haar: ‘Altijd op de fiets en met het rugzakje op.’

Jantsje Stapersma – Boersma (74) uit het Friese Balk hielp jarenlang mee als hoofdverpleegkundige bij De Zonnebloem. Zij richtte de Zonnebloem afdeling Balk zelf op, 35 jaar geleden. Gedurende de regio vakantieweek, was zij verantwoordelijk voor de medische zorg en stuurde ze het team verzorgenden en verpleegkundigen aan en regelde de nachtdiensten. 

Meer weten over de lintjes>>
 

Ken jij nog meer verpleegkundigen die vandaag een lintje kregen? Laat het achter in de reacties.  

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.