Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Foto-expositie over borstkanker in CWZ

Tot half november is in het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) een foto-expositie te bezichtigen over het leven met borstkanker en wat dit voor een mens kan betekenen.
foto-expositie_borstkanker_CWZ_Hansen

De fotografen Jeroen Hansen en Els Baltjes confronteren de bezoeker elk op hun eigen manier met de onzekerheid die deze ziekte met zich meebrengt. Strijdbare, moedige modellen tonen hun littekens, kaalheid, dikke arm of reconstructie. Borstkanker tekende hun lichaam, maar ze zeggen sterker uit de strijd te zijn gekomen. Van enkele modellen zijn teksten te lezen.

 

‘Borstkanker in Daglicht’

De foto’s van Jeroen Hansen zijn echt portretten. In kleur, zoals het echte leven, laten ze duidelijk de mens zien om wie het gaat. De vrouw/man achter het litteken, meer dan een litteken op lijf en ziel gekrast. De modellen zetten een duidelijk statement neer: hier zijn we, zo zijn we en daar zijn we niet minder mens om.

 

‘Lady Equestrian’

De foto’s van Els Baltjes zijn artistieke oefeningen in een zwart/wit lichtspel waarbij de aandacht vooral naar het lichaam en minder naar het gezicht van het model uitgaat. De foto’s tonen het naakte lichaam zonder opsmuk en vertellen zelf een verhaal. De contrasten zijn scherp: licht en donker, pijn en geluk.

 

 

De tentoonstelling is te bezichtigen in de Buitenhof van het CWZ, Weg door Jonkerbos 100, Nijmegen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.