Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geduld en toewijding in de psychiatrie van toen

De volgende personen ontvangen binnenkort een exemplaar van 'Geduld en toewijding': Sharon van Essen; Annemieke Sondaal; Truus Joppen; Ida Nobel; Paul den Braber
gedils en toewijding

De redactie van TvZ dankt alle inzenders voor hun belangstelling. Onderaan deze pagina staat de bestelinformatie voor dit boek

 

  • Ter info: Een selectie van boeken die interessant zijn voor verpleegkundigen, worden besproken in TvZ tijdschrift en op de boekenpagina van tvzdirect.nl.

 

Over het boek

Een verzameling historische opstellen van verpleegkundigen in
de psychiatrie, ingediend ter gelegenheid van een opstelwedstrijd,
biedt een unieke inkijk in de ‘krankzinnigenverpleging’ van
de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.

In het boek ‘Geduld en toewijding’ is een selectie van deze opstellen te lezen, vergezeld van historische foto’s die het tijdsbeeld prachtig illustreren. Bijzonder is dat de auteurs

de moeite genomen hebben om uit te zoeken hoe de loopbaan van de inzenders verder verlopen is en bij elk opstel een kort stukje levensloop geschreven hebben.

 

 

Bestelinformatie 

Cecile aan de Stegge en Jan-Cees Hoogeveen (red.) Stichting GGz-VS Utrecht/G.J.Cecile aan de Stegge, Bunnik, 2010. Geduld en toewijding. Verplegers en verpleegsters in de psychiatrie van 1941 over hun contact met patiënten.

ISBN 978 90 812994 4 2, 224 pagina’s, met 47 foto’s, prijs 18,90 euro (incl. btw en verzendkosten)

Bestellen via: Drs. G.J. Cecile aan de Stegge

Zuster Spinhovenlaan 11

3981 CR BUNNIK, cecile.aandestegge@planet.nl

 

Het boek ligt voor 15,90 euro te koop bij de boekhandel Van Ravenswaay in Bunnik en boekhandel Kramer & Van Doorn in Zeist.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.