Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden Anna Reynvaanprijzen bekend

Dit zijn de genomineerden voor de Wetenschapsprijs en Praktijkprijs.
3 verpleegkundigen
Verpleegkundigen zijn het niet eens over het effect van PBM op hun patiënten. Foto: Arno Massee

‘Mantelzorgers direct postoperatief betrekken in de zorg op de verpleegafdeling’, van verpleegkundige en klinisch epodemioloog Anne Eskes is genomineerd voor de Praktijkprijs. Hierbij betrekken verpleegkundigen mantelzorgers actief bij de postoperatieve zorg. Dit verkleint de kans op postoperatieve complicaties, en bereidt mantelzorgers beter voor op de zorg die ze thuis zullen gaan geven. Ook is de ‘Applicatie voor ouders en kinderen op de IC neonatologie’ van Nathali Nienhuis en Anita Zijp -IC-neonatologieverpleegkundigen Vumc en AMC- genomineerd. Deze gratis app ondersteunt ouders van te vroeg geboren baby’s. Het doel van app is om ouders alle informatie over hun kind op één locatie te bieden die altijd toegankelijk is. Ze kunnen lezen over behandelingen, over de apparatuur waarmee hun kind wordt verzorgd en borstvoeding. Ook kunnen ouders er een dagboekje in bijhouden. Derde genomineerde in de categorie Praktijkprijs is ‘Signaleren ouderenmishandeling’ van Lilian Vloet, lector intensieve zorg HAN. De Praktijkprijs, mede mogelijk gemaakt door V&VN, is bestemd voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren.

Genomineerden Wetenschapsprijs

De Anna Reynvaan Wetenschapsprijs gaat naar de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige. In de categorie Wetenschapsprijs zijn er drie genomineerden: ‘A systematic review of the effectiveness of patient-based educational interventions to improve cancer-related pain’ van Wendy Oldenmenger (Erasmus MC), ‘Relationship Between Postoperative Pain and Overall 30-Day Complications in a Broad Surgical Population’ van Rianne van Boekel (Radboud MC) en ‘The impact of frailty on depressive disorder in later life: Findings from the Netherlands study of depression in older persons’ van Rose Collard (Radboud MC). De genomineerden van de Studentenprijs zijn nog niet bekend.

De uitreiking vindt plaats tijdens de Anna Reynvaanlezing op 31 mei in Amsterdam. Daarvoor is een Genomineerdenbijeenkomst. Klik hier voor gratis kaarten van de Anna Reynvaanlezing, klik hier voor gratis kaarten voor de Genomineerdenbijeenkomst.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.