Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden Kitty Verbeekprijs bekend

De Kitty Verbeekprijs wordt iedere twee jaar toegekend aan een (aankomend) verpleegkundige die een enthousiasmerend artikel heeft geschreven over de verpleegkundige beroepsuitoefening in de GGZ.
uil

Kitty Verbeek (1919-2007) was een belangrijke voorvechter van integraal Hoger Beroeps Onderwijs in de verpleegkunde in Nederland en de eerste directeur van de HBO-V Leusden (1972). Omdat zij bijzonder betrokken was bij het verplegen in de psychiatrie is na haar dood vanuit psychiatrisch verpleegkundige kringen de Kitty Verbeekprijs ingesteld. Deze prijs bestaat uit een bronzen uil en publicatie van het winnende artikel in TvZ, tijdschrift voor verpleegkundigen.

 

De genomineerden voor de huidige editie zijn:

  • Corina van de Biesheuvel, student HBO-V, Hogeschool Rotterdam
  • Lisanne van de Graaf-IJzerman, vios GGZ Verpleegkundig Specialist, Antes
  • Lydia Bol, vios GGZ Verpleegkundig Specialist, Rivierduinen

Op maandag 20 maart 2017 zal de winnaar bekend worden gemaakt tijdens een refereerbijeenkomst bij Hogeschool Saxion te Deventer. Daar spreekt dr. Alie Weerman over het onderwerp ‘Deskundig door eigen ervaring met ziekte of gebrek’. De bijeenkomst begint om 16.00 uur bij Saxion, locatie Deventer, Handelskade 75 te Deventer.

Initiatiefnemers van de prijs zijn Hogeschool Saxion, Nu’91, Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg – Verpleegkundig Specialist en TvZ, tijdschrift voor verpleegkundigen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.