Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezocht: ouderen die meer willen bewegen

Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn op zoek naar driehonderd mensen tussen de zestig en zeventig jaar die meer willen gaan bewegen.

Het gaat in dit onderzoek niet om fanatiek sporten maar om een blokje om, de trap nemen in plaats van de lift, enzovoorts. De onderzoekers willen vaststellen of het gebruik van moderne technologie kan bijdragen aan een meer actieve leefstijl bij ouderen, en of dat ook gepaard gaat met een gezondere suikerhuishouding. 

 

Bewegingsmonitor

De ouderen kunnen deelnemen aan een onderzoek waarbij ze gedurende drie maanden gratis een bewegingsmonitor, een persoonlijk beweegprogramma via internet en een persoonlijke coach tot hun beschikking krijgen. De ouderen kunnen zo precies bijhouden hoeveel ze bewegen, én proberen daar verbetering in aan te brengen.

 

Broekzak

De deelnemers dragen een klein apparaatje bij zich, bijvoorbeeld in hun broekzak, dat precies bijhoudt hoeveel ze bewegen. Deze bewegingsmonitor kunnen ze aansluiten op de pc, waarna in beeld komt hoeveel ze van minuut tot minuut bewogen hebben. De deelnemers maken een plan om meer fysieke activiteit in hun leven te krijgen. Daarbij worden ze ondersteund door het computerprogramma, maar ook door e-mails van een coach.  

 

Bron: LUMC

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.