Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Friesland plaatst mediazuil in isoleercel

GGZ Friesland heeft bij wijze van proef een mediazuil in een isoleercel geplaatst. Patiënten kunnen in de separeerruimte via de zuil niet alleen televisie kijken, maar ook informatie achterhalen over hun behandeling. De bedoeling hiervan is het verblijf van de patiënt prettiger te maken.
tv scherm

Volgens de instelling moet de televisie wel een rustgevend effect hebben op de patiënt. Mocht de persoon kijken naar pornoprogramma’s of andere heftige televisie, dan kan het kanaal door personeelsleden worden uitgeschakeld.

 

Psychiatrie
In sommige politiecellen hebben arrestanten ook de beschikking over de mediazuilen. GGZ Friesland besloot het idee in de psychiatrie te introduceren. Volgens een woordvoerder is de instelling de eerste van Nederland die de zuil heeft. De mediazuil is beschikbaar gesteld door de fabrikant. De instelling moet er een kleine vergoeding voor betalen.

 

Dwang en drang

Psychiatrische instellingen hebben van de overheid opdracht gekregen om het aantal opnames in isoleercellen zo veel mogelijk terug te dringen. GGZ Nederland heeft zich hiervoor ingespannen met het project Dwang en drang. Door het project is het aantal separaties en de duur van separaties fors teruggebracht. Voormalig minister Klink van Volksgezondheid heeft toegezegd dat het project tot 2012 wordt voortgezet.

 

Auteur: Redactie TvZ
Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.