Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gratis download: zo ondersteun je mantelzorgers in de thuiszorg

Het is de bedoeling dat mensen langer thuis blijven wonen, dus van extra belang dat de mantelzorger zo goed mogelijk ondersteund wordt. Daarom heeft Vilans een toolkit mantelzorgondersteuning gelanceerd.
In de toolkit kunnen verpleegkundigen onder andere gesprekstechnieken terugvinden.

In de toolkit ‘Mantelzorgondersteuning voor thuiszorgmedewerkers’ zijn veel voorkomende tools op een rij gezet. Zoals het meten van de (over)belasting, hoe je het netwerk in beeld brengt, hoe je de samenwerking optimaal houdt, en verscheidene gesprekstechnieken. De toolkit kwam tot stand dankzij de werkplaats ‘Ondersteuning van mantelzorgers vanuit de thuiszorg’. Daarin vroegen thuiszorgmedewerkers om een helder en kort overzicht van instrumenten die ze in verschillende situaties kunnen inzetten. Het resultaat is deze toolbox. Daarin zijn ook de nieuwe instrumenten ‘Samen ontdekken’ en het ‘Mantelzorgkompas’ opgenomen. Deze hulpmiddelen zijn door de deelnemende organisaties zelf (mede) ontwikkeld.

Klik hier om de toolkit te downloaden >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.