Grotere contracten voor verpleegkundigen? ‘4 uur méér werken maakt enorm verschil’

Vorige week publiceerde de stichting Het Potentieel Pakken een rapport over de contractgrootte in de zorg en de wensen daarover van zorgverleners. De belangrijkste conclusie: werkgevers én werknemers moeten meer praten over contractuitbreiding. Nursing vroeg oprichter en voorzitter van de stichting Wieteke Graven wat dit voor verpleegkundigen betekent.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto Arno Massee
Premium

Stichting Het Potentieel Pakken vroeg

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen
  • Toegang tot handige tools op de website

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Bovenstaand artikel is wel lastig te rijmen met het bericht vandaag op nos.nl waarin steeds meer bedrijven hun medewerkers minder willen laten werken voor hetzelfde salaris (https://nos.nl/artikel/2324480-een-dag-korter-werken-voor-hetzelfde-geld-proef-valt-in-de-smaak.html), voor meer energie en minder burn-out klachten. Ik heb niet het idee dat zorginstellingen het zoveel beter doen op gebied van burn-out dan commerciële bedrijven, dus waarom verpleegkundigen dan wel stimutom meer te gaan werken?
    Zelf heb ik nooit meer gewerkt dan 32 uur, omdat door de wisselende diensten mijn rooster anders erg ongunstig werd. Herstellen van bijv. nachtdiensten kost mij tijd en die tijd is helaas vrije tijd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.