Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handreiking voor seksuele handelingen door verzorgenden

De Commissie Ethiek van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft een handreiking gemaakt voor omgaan met aspecten van seksualiteit tijdens de beroepsuitoefening van verzorgenden.

Uitgangspunt van de commissie, is dat er beroepsmatig geen plaats is voor seksuele handelingen door verzorgenden en verpleegkundigen binnen de zorgrelatie. 

 

Wel en niet verwachten

Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN: ‘Het V&VN-bestuur heeft deze handreiking onderschreven. Zo geven we meer duidelijkheid over het omgaan met verschillende aspecten van seksualiteit. Het geeft een afbakening tussen wat zorgvragers wel en absoluut niet van verpleegkundigen en verzorgenden mogen verwachten.’

Nationale beroepscode
Eerder dit jaar besloot het V&VN-bestuur op advies van de Commissie Ethiek dat het niet nodig is om de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden direct aan te passen. Marian Kaljouw: ‘De beroepscode biedt voldoende duidelijkheid. Zeker aangevuld met deze handreiking. Op het moment dat de beroepscode aan herziening toe is, zal dit punt natuurlijk meegenomen worden.’

Klik hier voor de handreiking.  

 

Bron: V&VN

Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.