Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Helft beroertepatiënten voelt zich levenslang vermoeid

Onderzoek onder beroertepatiënten heeft uitgewezen dat de helft drie jaar na de beroerte nog steeds kampt met ernstige vermoeidheid. Deze vermoeidheid is het gevolg van hersenletsel.

Zelfs als betrokkenen goed lijken te zijn hersteld van een beroerte houden zij vaak last van vermoeidheid. Veel mensen blijken nog niet op de hoogte van de oorzaken van vermoeidheid, wat men zelf kan doen en welke behandelmogelijkheden er zijn. Terwijl er wel veel behoefte is aan deze informatie en behandeling. Daarom is de Hersenstichting een nieuwe voorlichtingscampagne gestart.

 

Een onzichtbare dubbele handicap

Het is nog niet zo lang bekend dat vermoeidheid een apart symptoom van hersenletsel kan zijn. Inmiddels weten we dat vermoeidheid na hersenletsel is als ‘leven met een dubbele handicap’: mensen worden sneller vermoeid dan voorheen én het kost meer tijd om te herstellen van deze vermoeidheid. Wat het soms extra lastig maakt is dat andere mensen deze vermoeidheid niet goed kunnen zien, daardoor is het ook een onzichtbare handicap.

 

Gratis informatiekaartje

Via de Hersenstichting kan het informatiekaartje Vermoeidheid na hersenletsel  gratis aangevraagd worden via http://www.hersenstichting.nl/ of via tel. 070-3024747. Daarnaast verkopen zij de Zorgwijzer Vermoeidheid.

 

Bron: Hersenstichting Nederland

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.