Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Hoger salaris reden om verpleegkundige te blijven

Voor de meerderheid van de verpleegkundigen zou een hoger salaris de belangrijkste reden zijn om verpleegkundige te blijven. Dat blijkt uit een poll op Nursing.nl.
cao
iStock

Meer dan drieduizend lezers reageerden op de vraag ‘Wat zou voor jou de belangrijkste motivatie zijn om in het vak te blijven?’ De duidelijke nummer één was ‘een hoger salaris’. Maar liefst twee derde van de verpleegkundigen noemde dit als belangrijkste reden.

Al jaren pleiten verpleegkundigen, vakbonden en beroepsvereniging V&VN voor een hoger loon voor verpleegkundigen. Gaat dat er in 2019 eindelijk van komen?

Op nummer twee staat ‘minder werkdruk’. Dit noemden twee op de tien verpleegkundigen als belangrijkste reden. De andere antwoordopties waren beduidend minder populair: 6% koos voor betere doorgroeimogelijkheden, nog eens 6% zou graag meer collega’s willen en 2% wilde meer scholing.

5 REACTIES

  1. Ik denk als men een loon wil opmaken voor een verpleegkundige moeten we eens kijken naar opleiding , verantwoording en werk privé , de ministers in België en Nederland kijken steeds naar andere landen hoe verpleegkundige vergoed worden , mijn mening is dat zouden eens moeten kijken hoe andere sectoren hoe ze hun medewerkers vergoeden bv een IT’er met hetzelfde opleidings niveau als verpleegkundige zal doorgaans minder verdienen een twee honderd euro , hij werkt zelden na zes niet, in het weekend alleszins niet en als hij dit word hij goed betaald en alles feestdagen thuis en 6/10 hebben een bedrijfswagen als we alles optellen is het beter IT’er te worden dan verpleegkundige en daar bij hebben kans op een goed gekraakte rug , ik zeg niet dat we allemaal een wagen moeten hebben maar een verloning naar werk , mensen moeten beseffen dat een goed opgeleide verpleegkundige een luxe is en geld kost

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.