Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hugo Borst schrijft opvolger ‘Ma’

De bestseller 'Ma' van Hugo Borst krijgt een vervolg: 'Ach moedertje' is in mei verkrijgbaar.
achmoedertje.jpg
Foto: Foto omslag: Margi Geerlinks

Al bijna drie jaar lang schrijft Hugo Borst wekelijks een column over zijn moeder in het AD. Ze lijdt aan Alzheimer en woont op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. De immens populaire kroniek resulteerde in 2015 in het boek ‘Ma‘, dat een uitzonderlijk groot succes werd en meer dan 100.000 exemplaren verkocht. De openhartige, liefdevolle wijze waarop Hugo over zijn moeder schrijft, roept veel herkenning en emoties op bij zijn lezers.

Het boek ‘Ma’ van Hugo Borst gaat het theater in. Eric Corton speelt de hoofdrol in de monoloog over de band van Hugo en zijn moeder. Lees meer >>

Nog steeds bezoekt Hugo zijn moeder trouw en hij heeft besloten over haar te blijven schrijven. Maar ma wordt zwakker, slaapt een groot deel van de dag en is steeds slechter te verstaan. Ook de zorg in het verpleeghuis laat te wensen over, een probleem dat in meer instellingen speelt, zo blijkt wanneer Hugo andere verpleeghuizen bezoekt. Dit meldt zijn uitgever Lebowski. In ‘Ach, moedertje’ beschrijft Hugo Borst de schrijnende situatie waarin zijn moeder zich bevindt. Hij verhaalt over haar geestelijke en lichamelijke achteruitgang, over zijn eigen angsten en onzekerheden, en over de misstanden in de gezondheidszorg, waar geld, bureaucratie en management belangrijker lijken dan medemenselijkheid. Hugo Borst en Carin Gaemers worden binnenkort gasthoofdredacteur van Tijdschrift voor Verzorgenden, vakblad voor verzorgenden in de ouderenzorg. 

Klik hier om het boek te bestellen >>

Laat je inspireren op het TvV Congres Kleinschalige Zorg! De nieuwste trends worden er besproken, maar ook gezonde versus beschadigde hersenen, en de bekende spreker en deskundige Gerke de Boer houd je een positieve spiegel voor. Klik hier >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.