Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hugo de Jonge (CDA) nieuwe minister van VWS

Hij gaat zich met name bezighouden met de langdurige zorg.
Hugo de Jonge (Foto: ANP)

Dat meldt het ANP. VWS krijgt twee ministers: een voor de langdurige zorg, een voor de ziekenhuiszorg. Bruno Bruins (VVD) wordt nu genoemd als tweede minister en zal zich gaan richten op cure en sport. Daarbij komt ook nog een staatssecretaris, waarschijnlijk zal die afkomstig zijn uit CU-consorten.

‘Onderwijsman’

De Jonge heeft een achtergrond in het onderwijs. Hij gaf les op een basisschool, werkte voor de minister van Onderwijs en is in Rotterdam sinds 2010 wethouder onderwijs, jeugd en gezin. Sinds 2014 houdt hij zich als wethouder ook met zorg bezig. De Jonge zal met zijn 40 jaar een van de jongere ministers zijn.

Naast minister is De Jonge ook gevraagd vicepremier in het kabinet-Rutte III te worden. Dat partijleider Buma de Rotterdammer als zijn belangrijkste man in het kabinet naar voren schuift, is volgens De Volkskrant opvallend. Hij gooit als wethouder al zeven jaar hoge ogen in Rotterdam, maar heeft op het Binnenhof geen ervaring als Kamerlid of bestuurder. Wel was hij in het verleden beleidsmedewerker van de fractie en assistent van CDA-onderwijsminister Van der Hoeven en staatssecretaris Van Bijsterveldt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.