Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bruno Bruins (VVD) tweede minister van VWS

VVD’er Bruno Bruins wordt de tweede minister op het ministerie van Volksgezondheid in het kabinet-Rutte III. Hij krijgt de portefeuilles ziekenhuiszorg en sport. Dat meldt het ANP.
Minister Bruno Bruins (foto ANP)

Gisteren werd al bekend dat óók Hugo de Jonge (CDA) minister van VWS wordt. Hij gaat zich ontfermen over de langdurige zorg. Bruins, nu voorzitter van uitkeringsinstantie UWV, was eerder al bewindspersoon in de kabinetten-Balkenende II en III.

Twee ministers en een staatssecretaris

Op het ministerie van VWS gaat dus één minister zich bezighouden met de ziekenhuiszorg en de andere met de langdurige zorg. Dat is globaal dezelfde taakverdeling als de demissionair minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn hadden, schrijft Zorgvisie. De portefeuille van Van Rijn, met onder meer de decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten, werd algemeen net zo zwaar beschouwd als die van Schippers. De ministers krijgen een stevige opdracht, want de nog af te sluiten hoofdlijnenakkoorden voor de sectoren ziekenhuizen, wijkverpleging en ggz moeten samen 1,9 miljard euro aan besparingen opleveren. Wie de nieuwe staatssecretaris wordt is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal die afkomstig zijn uit CU-consorten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.