Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties20

‘Ik maak geen onderscheid tussen mensen’

Karen Gerbrands (49) staat op plaats 16 van de kandidatenlijst van de PVV. Zij wil af van alle overbodige regels in de zorg. Als verpleegkundige vindt zij dat iedereen recht heeft op goede zorg, ongeacht hun religie.
1-karen-gerbrands-272x272.jpg

Karen Gerbrands is BIG-geregistreerd verpleegkundige en fractievoorzitter van de PVV in de gemeente Den Haag. Zij werkte ruim vijftien jaar in het ziekenhuis, de thuiszorg en de palliatieve zorg. In 2009 startte ze bij de PVV als beleidsmedewerker. In 2010 werd ze gemeenteraadslid in Den Haag en kort daarna Tweede Kamerlid, woordvoerder curatieve zorg. In 2014 keerde Gerbrands terug naar de gemeenteraad van Den Haag. In 2015 verving zij Fleur Agema in de Tweede Kamer tijdens haar zwangerschapsverlof.

Dit interview is onderdeel van de serie verkiesbare verpleegkundigen van 2017.

Werkt u op dit moment als verpleegkundige?

‘Heel af en toe als zzp’er. Ik werk bij voorkeur in de terminale thuiszorg. Maar dat is lastig omdat het meestal om 24-uursdiensten gaat.’

Hoe gebruikt u uw verpleegkundige kennis in de gemeenteraad?

‘Ook in Den Haag hebben we te maken met het overhevelen van zorg naar de gemeente zoals de wmo en wijkzorg. Ik merk dan dat ik als verpleegkundige een klein voorsprongetje heb. Stel het gaat over de sociale wijkzorgteams waar iedereen hoog over opgeeft. Op papier is dat leuk. Maar als je kijkt wat dat betekent voor verpleegkundigen en verzorgenden, dan zijn ze vooral bezig met lijstjes invullen en door muren heen breken om iets voor elkaar te krijgen. Ik kan me in hun situatie verplaatsen. Dat geeft me een voorsprong.’

Hoe kwam u in de politiek terecht?

‘Uit pure frustratie. Ik heb gewerkt in ziekenhuizen, in de ouderenzorg en in het hospice en overal liep ik tegen hetzelfde aan: te weinig collega’s en te veel focus op afvinklijstjes. Het is moeilijk om daar van binnenuit iets aan te doen. Toen zag ik een advertentie voor beleidsmedewerker in de nieuwsbrief van de PVV. En zo ben ik begonnen. Bij een andere partij zou ik niet gereageerd hebben op zo’n advertentie, de PVV was toen al mijn partij.’

Verkiezingsprogramma PVV
Wat heeft de PVV in petto voor verpleegkundigen en de zorg? Nursing zette de punten uit het verkiezingsprogramma op een rij. Lees meer >>

Op social media zeggen verpleegkundigen dat het gedachtengoed van de PVV niet past bij de beroepscode van verpleegkundigen. Wat zegt u tegen hen?

‘Ik heb allerlei soorten mensen verpleegd, wit, zwart, groen, geel, boeddhist, islamitisch, hindoestaans. In mijn werk maak ik geen onderscheid tussen mensen en in het dagelijks leven doe ik dat ook niet. De reden waarom ik voor de PVV koos, is dat ik wil dat het land dat wij hebben zo blijft, met alle vrijheden en gelijke kansen voor iedereen. Ik zie het probleem met de beroepscode niet en ik kan me daar ook vreselijk over opwinden.’

Maar de PVV laat zich heel duidelijk uit tegen moslims

‘De PVV is niet tegen moslims maar tegen de islam, een ideologie met als doel de politieke islam in te voeren. Van ons wordt gezegd dat we onverdraagzaam zijn en groepen uitsluiten. Maar dat gebeurt juist in de islam, want als je niet in allah gelooft, dan deug je al niet. En er is geen gelijkheid van man en vrouw, acceptatie van homo’s en transgenders en je kunt je niet vrij uitspreken over wat jij vindt. Er zijn een hoop mensen die opgevoed zijn met de islam die daar zelf ook tegenaan lopen. Zeker jonge mensen die lekker bezig zijn met hun opleiding en dan de druk voelen van hun sociale omgeving, ouders en grootouders. Die willen verder met hun carrière in plaats van bijvoorbeeld uitgehuwelijkt worden.’

DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu wil dat elk ziekenhuis verplicht een tolk of een tolkenvergoeding krijgt. Vindt u dat nodig?

‘Nee. Principieel vind ik dat iedereen die hier verblijft Nederlands moet spreken. Als je overal tolken gaat faciliteren, dan verdwijnt de noodzaak om dat te leren. Daar ben ik niet voor. Verder zie je bij de Marokkaanse en Turkse gemeenschap dat het zorgen voor de familie veel intensiever is dan bij autochtone Nederlanders. Zo’n patiënt is nooit alleen in het ziekenhuis of verpleeghuis, dus er is altijd wel iemand bij die goed Nederlands spreekt. En als je er echt niet uitkomt dan kun je altijd nog de tolkentelefoon bellen.’

Wat vindt u op dit moment een belangrijk probleem voor verpleegkundigen?

‘Het gebrek aan collega’s, de werkdruk en de bureaucratie. Inmiddels zit daar een beetje beweging in. De meeste partijen zijn het er nu over eens dat extra geld nodig is voor meer collega’s, opleidingen en administratieve lasten. Jammer dat het zo lang moest duren. Maar beter laat dan nooit.’

Dit zijn de verkiesbare verpleegkundigen van 2017
Deze verkiezingen kun je op vijf BIG-geregistreerde verpleegkundigen stemmen bij de politieke partijen CDA, D66, VVD, PVV en Nieuwe Wegen. Wie zijn deze verpleegkundigen? >>

Waar zou u zich hard voor maken in de Tweede Kamer?

‘De regeldruk, daar zou ik keihard mee van start willen. Er liggen 680 regels op het ministerie die geschrapt kunnen worden, aangeleverd door het veld zelf. Dit zijn registratiezaken waarvan verpleegkundigen en verzorgenden vinden dat ze wel zonder kunnen. Denk aan hele rare dingen waardoor mensen hun werk niet kunnen doen zoals het ‘appeltje op het nachtkastje’. Stel een cliënt is gewend om tijdens het journaal een halve appel te eten en de rest legt hij op zijn nachtkastje. Dat mag niet meer vanwege de hygiëneregels. Of een regel waarin staat dat je het pak melk in de koelkast moet controleren op de houdbaarheidsdatum. Dat doe je thuis ook. Dan kunnen we er toch wel vanuit gaan dat verpleegkundigen en verzorgenden dat op hun werk ook doen?’

Waarom moeten verpleegkundigen straks op u stemmen?

‘Omdat ik als verpleegkundige weet wat er nodig is in de zorg. Ik zet me daar al voor in sinds 2009.’

Kunt u zich voorstellen dat verpleegkundigen denken dat de PVV moslims liever van de werkvloer ziet verdwijnen?

‘Daar kan ik mij niets bij voorstellen. Als een moslim een goede verpleegkundige is, dan maakt het niet uit wat voor religie je aanhangt. Dan doe je gewoon mee. Voor iedereen geldt dat je je vak goed moet uitoefenen en goede zorg moet leveren. Maar je kunt niet zeggen: ‘Mannen wassen doe ik niet vanwege mijn religie.’

20 REACTIES

 1. @Menno, de link werkt nog steeds niet.
  https://www.facebook.com/postbusschilderswijk/
  Sorry, this content isn't available at the moment
  Verder hoezo racistisch??? En waar is discriminatie. Toen mijn vriendin met haar echtgenoot naar Iran ging voor vakantie, moest ze een hoofddoek kopen en een soort wijd gewaad die ze over haar broek moest dragen. Enige zichtbare vrouwelijke vormen zijn NIET geaccepteerd in IRAN. Ze mocht haar hoofddoek in de hotelkamer afdoen maar ze mocht niet zonder Hoofddoek op het balkon staan. Een moskee bezoeken….als vrouw moest ze via een andere ingang gaan en kreeg eerst nog een soort deken over haar heen….over apartheid gesproken en over discriminatie van vrouwen. Ga je schamen…Als bezoeker pas je je zelf aan maar mijn vriendin rukte haar hoofddoek af zodra ze in het vliegtuig zat uit frustratie. En hier wat de Marokkaanse jeugd vindt van de Nederlandse meisjes. "'Meisjes met weinig kleding moet je slaan' ". https://www.youtube.com/watch?v=qwUhk3XkG1Q
  Dit is racisme en discriminatie maar jij zegt sssstt.
  Bert Terlouw heeft helemaal niets gezegd wat je hier beweert. Dat is een leugen. Ik geloof dat je rijp bent voor een pilletje van Bert. Niet mijn afdeling, ik werk wel in traumatologie maar niet in psychiatrie.

 2. Lees alle reacties
 3. https://www.facebook.com/postbusschilderswijk/
  Even naar beneden scrollen. Eerste videobericht gelijk bovenaan de pagina. Hoe moeilijk kan het zijn…
  Maar weet u mevrouw Tiggy, ik had zo'n 2 berichten geleden al in de gaten dat we met u de "oorlog" niet zullen winnen en u vooral uitblinkt in de ogen sluiten voor datgene wat er werkelijk aan de hand is. Dat is prima want nogmaals oorlogen winnen doe je niet met Tiggy. Toch heeft dit alles meer dan zin gehad want nu zijn ook andere tweede kamer leden zoals Bert Terlouw op de hoogte van de racistische uitingen van Gerbrands en ik geef u op een briefje dat deze mensen nu het vizier helemaal scherp hebben wanneer het over racisme, discriminatie en uitsluiting gaat.
  Tot slot sluit ik me aan bij Bert Terlouw dat uw reacties zeer denigrerend overkomen, alsof het verboden is zonder verpleegkundige achtergrond op dit forum te schrijven. Ik adviseer u uzelf niet zo boven mensen te plaatsen. Wie u bent en wat u gedaan heeft doet hier nu niet ter zake.
  Lees nu net nog uw reactie. Die link werkt prima. Die pagina ook.
  https://www.facebook.com/postbusschilderswijk/
  U haalt er van alles bij wat niet relevant is. Ik leef in het hier en nu. In Den Haag. In Nederland. Ik ga niet eens meer de moeite nemen nog te reageren. Zonde van de tijd. Zonde van mijn energie. Sommige mensen willen het blijkbaar echt niet snappen. So be it!
  Neem van mij aan dat Bert Terlouw heel erg goed snapt wat ik hier allemaal schrijf. Zijn reactie zich rot geschrokken te zijn is niet zomaar hoor Tiggy. Die opmerking over dat pilletje, ach wat zal ik nog schrijven. A wise man once said nothing!
  Dit was nu echt mijn laatste reactie, een dag na de verkiezingen.

 4. @Tiggy. Niet echt verrassend meer. Net als de rest rept u met geen woord over de zeer racistische uitspraken van Gerbrands wat trouwens geheel in de lijn van de PVV en haar stemmers is. Maar mevrouw Tiggy u en de rest van Nederland kan er met geen mogelijkheid omheen, het staat allemaal op video en camera's liegen niet (in tegenstelling tot mensen). Een collega demoniseren? Schei toch uit Tiggy. Actie / reactie dat is wat het is.
  Nogmaals ik ga geen energie meer hierin verder steken. Ja, de PVV wordt uitgesloten en daar kan iedereen in Nederland en in Europa heel erg blij om zijn. Als ik niet beter zou weten dan zou je bijna denken dat dit een soort sollicitatie van u was maar dat is het niet. Het gaat hier om hele wezenlijke zaken mevrouw Tiggy zoals racisme, discriminatie en uitsluiting. Natuurlijk gaat u ook deze reactie negeren want zo gaat dat dan als de spijker snoeihard op zijn kop geslagen wordt.
  Dat de PVV wordt uitgesloten heeft niets met democratie te maken maar met partij opvattingen en een regering die niet zit te wachten op een roeptoeter die geen oplossingen biedt. Daarnaast wordt Wilders zeer kwalijk genomen dat hij in 2012, terwijl Nederland midden in een crisis zat, wegliep uit het torentje en zijn verantwoordelijkheid niet nam. Maar dat ter zijde.
  Vrijheid van meningsuiting brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Een verantwoordelijkheid die Wilders, Gerbrands en kornuiten blijkbaar niet aankan. Vrijheid van meningsuiting is geen vrijkaartje om over te gaan tot racisme en discriminatie. Wilders is daar nu al voor veroordeeld en Gerbrands doet heel strategisch haar racistische uitspraken tijdens een gemeenteraadsvergadering omdat zij dan onschendbaar is. Had zij dit buiten deze vergadering gedaan dan had ze 100% ook een zaak aan haar broek gehad.

 5. @Bert Terlouw, in uw CV stond niet alles en het kwam over dat u meer in de forensisch psychiatrie werkt. Mijn tak was CCU, ICU en Traumatologie. Voor 6 jaar in Afrika gewerkt als immigrant op CCU, infectie kliniek en thuiszorg. Dus voor een lokaal salaris en veel geleerd, geen "ontwikkelingshulp" maar gewoon gewerkt om mijn huur te betalen.
  In Portugal gewerkt voor de AWBZ totdat werd opgeheven. Toen in een Brits Nursing home en later Drank en Alcohol verslaving. Na 6 maanden opgehouden want ik heb er weinig mee. Verder thuiszorg als ZZP.
  Waar ik mij boos om maak is om een collega te demoniseren Door de PVV is de hele politiek die kant opgeschoven. De PVV heeft een zetel meer dan D66 maar ze worden uitgesloten. Niet erg democratisch maar ik betwijfel of Nederland dit is. Vergeet nooit Pim Fortuijn en Theo van Gogh en Wilders leeft al voor 10 jaar in safe houses. In Nederland waar vrijheid van meningsuiting zou bestaan? Dus niet.

 6. @Tiggy. Ik ga niet nog meer energie in u steken mevrouw Tiggy. Lees onderstaand bericht en kijk de video van Gerbrands via onderstaande Facebook link. Dit interview met Gerbrands in Nursing heeft helemaal niets met zorg te maken en zij geeft toch zelf aan ook niet werkzaam te zijn als verpleegkundige. Dan kan ik er ook nog wel bij. We brengen u graag een glashelder beeld van uw ex collega, bij deze.
  Mevrouw Gerbrands,
  Met verbijstering heb ik uw interview gelezen dat u gaf aan http://www.nursing.nl. Een grote kop met de tekst ''Ik maak geen onderscheid tussen mensen''.
  Een aantal maanden geleden pleitte u nog voor het hermetisch afzetten van de Haagse Schilderswijk, politie erin en huis voor huis uitkammen die wijk. De Vogelwijk en het Statenkwartier hoefden niets te vrezen maar de mensen in de Schilderswijk zijn de klos.
  Mevrouw Gerbrands, uw partij zaait haat tussen bevolkingsgroepen, discrimineert Moslims en Nederlanders met een migrantenachtergrond. Om uw geheugen wat op te frissen deel ik weer even de video waarin u opriep over te gaan tot razzia's in de wijk waarin ik woon en werk.
  Politiek heeft helemaal niets met geloofsovertuiging te maken maar alles met bestuurskunde. Uw partij heeft het helaas te druk met de-islamiseren van Nederland waardoor er van het land of gemeente besturen niets terecht komt. Dit kwartje is inmiddels ook bij de bevolking geland en daar zal uw charmeoffensief, het interview dat u gaf aan Nursing.nl, nog heel weinig aan kunnen veranderen.
  De video van Gerbrands waarin zij oproept over te gaan tot razzia's in de Haagse Schilderswijk staat op:
  https://www.facebook.com/postbusschilderswijk/

 7. @Menno Mulder, ik heb nooit gehoord over razzia's in Den Haag. Hoezo is uw familie bedreigd en door wie? Een tik foutje, ik bedoelde Molenbeek in Brussel waar de terroristen van de aanslag in Parijs en in Zaventem vandaan komen. Niemand heeft ze aangegeven. Verder is het een feit dat de islam vrouwen onderdrukt met voorschriften van kleding en in landen als Saudi Arabië mogen vrouwen niet alleen over straat. Is dat geen onderdrukking? Overspel wordt bestraft met stenigen van vrouwen, worden ze verkracht dan moeten ze met de verkrachter trouwen.
  Verder begrijp ik niet wat u doet op een forum van Verpleegkundigen want dat bent u niet. Ik heb nog nooit over een glazen bol gehad, waarom meld u dit 2 x? PC = politiek correct.

 8. Ik had niet meer willen reageren, maar Tiggy…u daagt me uit.
  U stelt dat u bij alle verpleegkundigen hebt gekeken.
  U stelt; "Ik heb iedereen gelezen en zij is de enige die daadwerkelijk in een echt ziekenhuis en thuiszorg met Hands On voor jarenlang heeft gewerkt. Dus ook nachtdiensten en niet in de zachte tak van psychiatrie en gedragsstoornissen bij bejaarden (is dat weer een nieuwe opleiding?)".
  Ik werk 34 jaar op de werkvloer in een (zoals u stelt "echt") algemeen ziekenhuis ziekenhuis incluis alle onregelmatige diensten . Dat was destijds de Mariastichting in Haarlem ; is nu Spaaneziekenhuis Hoofddorp, verder altijd onregelmatig gewerkt (en nachtdiensten) in 4 verschillende verpleeghuisafdelingen (zowel somatiek als psychogeriatrie,incluis alle onregelmatige diensten), Opnameafdelingen en behandelafdelingen in de psychiatrie, in de Jeugd GGZ, in TBS klinieken, Bij de (voormalige) Riagg, incluis de crisisdiensten, ook 's nachts, enz, enz
  Altijd met "de poten in de klei" gewerkt voor patiënten.
  Ik heb slechts de stelling aan willen gaan dat denkbeelden en mensbeeld van de PVV (en hun verkiezingsprogramma) haaks staan op de beroepscode van BIG verpleegkundigen.
  U daagde me zeer uit, vandaar mijn reactie.
  Als laatste nog even; Uw opmerking dat psychiatrie een zachte tak van werk is met daarbij de heldere insinuatie alsof dat werk minder zou zijn dan een "echt" ziekenhuis of de thuiszorg is kwetsend en denigrerend voor al die hard werkende verpleegkundigen binnen de psychiatrie. Dat wilde ik even gezegd hebben.
  Hier laat ik het echt bij op deze verkiezingsdag.

 9. @tiggy. Dan het stuk van demoniseren. Mevrouw Tiggy u moet heel goed nu gaan begrijpen dat mijn bedrijf Dutch fellow, dat gevestigd is in de Schilderswijk aanvallen al niet bijster slim is. Mijn gezinsleden met razzia praktijken bedreigen, die ook in deze wijk wonen, is een directe oorlogsverklaring. Dutch fellow heeft geen verstand van wapens en verafschuwd geweld, racisme en discriminatie. Waar we wel serieus goed in zijn is media en zullen onze "oorlog" dus vooral hier uitvechten. Met resultaat kan ik u melden. Ondanks dat ik helaas niet net als u over een glazen bol beschik ga ik u wel op een briefje nu gegeven dat plaats 16 van het blauwe pluche in de tweede kamer geen zetel voor Gerbrands van de PVV zal faciliteren. Nog even een nachtje slapen en u snapt precies wat ik hiermee bedoel.
  Het enige wat hier echt SCHANDALIG en MENS ONTEREND is, is het pleidooi van Gerbrands van enkele maanden terug waarin zij tijdens een gemeenteraadsvergadering opriep over te gaan tot razzia's in de wijk waarin ik woon en werk. Dat zal haar nu duur komen te staan. Niet meer, niet minder.
  Blijf het meer dan bijzonder vinden nu we de razzia bal terugspelen naar Gerbrands er gelijk over demoniseren geschreven wordt. Mensen hier hebben niet in de gaten dat dit direct over mijn vrouw, mijn dochtertje van 8, mijn buren, mijn vrienden en mijn kennissen gaat. JA, ik neem het op voor hen maar in het bijzonder voor mijn dochter en mijn vrouw.

 10. @tiggy. Vol bewondering lees ik net jouw reactie. Wist niet dat glazen bol voorspellingen ook onderdeel van de zorg is tegenwoordig. Bert Terlouw stelt hele wezenlijke vragen mevrouw Tiggy. Feitelijk hoeft het daarvoor nog niet eens verkiezingstijd te zijn maar ligt de nadruk er nu wel extra op. Logisch lijkt me ook, je wilt toch weten waarvoor je juist op de PVV stemt.
  Laat ik ook maar glashelder zijn wat ik van uw reactie vind. Die slaat kant noch wal en wel hierom. Allereerst vind ik het nobel van u dat u het opneemt voor een collega. Echter is het niet uw collega Gerbrands waar we het hier over hebben maar politicus Gerbrands dus niet uw collega. Zoals zij zelf ook al aangeeft kan zij haar huidige baan als politicus niet combineren met een baan in de zorg dus het betreft hier een ex collega.
  De islam onderdrukt geen vrouwen, Molenwijk ligt in Den Haag en niet in Brussel en met PC heb ik geen flauw idee wat je daarmee bedoeld. Get your facts straight!

 11. Schandalig hoe mevrouw Gerbrands hier wordt gedemoniseerd. Ik heb iedereen gelezen en zij is de enige die daadwerkelijk in een echt ziekenhuis en thuiszorg met Hands On voor jarenlang heeft gewerkt. Dus ook nachtdiensten en niet in de zachte tak van psychiatrie en gedragsstoornissen bij bejaarden (is dat weer een nieuwe opleiding?). Verder ben ik het met haar eens dat je als verpleegkundige niet hoeft aan te passen aan een religie die vrouwen onderdrukt en waar je een vrouwelijke of mannelijke verpleegkundige moet inzetten na gelang dit wordt voorgeschreven vanuit de islam.
  En zij noemde het getal van 600+ regeltjes die de verpleging vandaag de dag moeten opvolgen. Abnormaal.
  En Bert Terlouw, het is beneden alle peil om een collega verpleegkundige en collega politici zo aan te vallen.
  En Menno, als ze in Molenwijk in Brussel hadden uitgekamd, waren de aanslagen in Parijs en Brussel niet gebeurd. PC kost mensen levens.

 12. @pietjans Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het weer: Een verpleegkundige die zich kandideert voor een partij die mensen obv religie uitsluit voldoet niet aan het beroepsprofiel en hoort derhalve geen ruimte te krijgen in nursing.
  Dat heeft niets met demonisering te maken, maar alles met het dragen van de consequenties van het eigen handelen..
  Daarnaast ontlopen de volgers van de PVV, een club met slechts 1 lid, op alle mogelijke manieren het debat.Wekt niet echt vertrouw op.

 13. Piet Jans, Eenzijdig? Haatdragend? De aandacht niet waard? In mijn wereld is ieder mens de moeite en aandacht waard. Dat zou toch ook uw beroepshouding moeten zijn. Postbus Schilderswijk is recent opgericht naar aanleiding van een raadsvergadering waarin Gerbrands opriep om over te gaan tot razzia's in de Haagse Schilderswijk.
  Kortom, reden genoeg om in verzet te komen lijkt mij. Maakt u zich over onze likes maar geen zorgen. Movement X, Humans of Schilderswijk, Postbus Schilderswijk, Dutch fellow en Menno Mulder hebben een groot draagvlak.
  Het pleidooi van Gerbrands om de Schilderswijk hermetisch af te sluiten, politie erin en huis voor huis uitkammen die wijk is niet beroepsonwaardig, het is MENS ONTEREND!
  Voetnoot voor de redactie: Natuurlijk staat het u vrij mijn reacties te verwijderen echter denk ik dat dit in alle opzichten het doel van dit platform, de discussie opgang brengen, voorbij zal schieten. Dit interview met Gerbrands heeft samengevat de kernwoorden mens, maatschappij, politiek en zorg. U kunt mijn reacties onder de kernwoorden mens, maatschappij en politiek inschalen. De uitspraken van Gerbrands omtrent de Schilderswijk zijn ZEER ZORGELIJK en kan ik u schrijven dat haar uitlatingen wel degelijk een PSYCHISCH EFFECT op onze buurtbewoners hebben.

 14. Menno Mulder, onder scherpe pen versta ik toch iets anders dan de propaganda die ik lees op uw facebookpagina (vrij recent opgericht, 93 likes, niet bepaald representatief). Haatdragend en eenzijdig, de aandacht niet waard. Herkenbaar uit mijn jaren 60, ben daar gelukkig tijdig uitgestapt.
  Dit heeft helemaal niets met zorg te maken maar wel met demoniseren van een collega, ik wil de redactie verzoeken al uw schrijfsels te verwijderen. Er zijn andere wegen om uw ongenoegen te uiten als u haar handelen beroepsonwaardig vind.

 15. Mevrouw Gerbrands,
  Met verbijstering heb ik uw interview gelezen dat u gaf aan http://www.nursing.nl. Een grote kop met de tekst ''Ik maak geen onderscheid tussen mensen''.
  Een aantal maanden geleden pleitte u nog voor het hermetisch afzetten van de Haagse Schilderswijk, politie erin en huis voor huis uitkammen die wijk. De Vogelwijk en het Statenkwartier hoefden niets te vrezen maar de mensen in de Schilderswijk zijn de klos.
  Mevrouw Gerbrands, uw partij zaait haat tussen bevolkingsgroepen, discrimineert Moslims en Nederlanders met een migrantenachtergrond. Om uw geheugen wat op te frissen deel ik weer even de video waarin u opriep over te gaan tot razzia's in de wijk waarin ik woon en werk.
  Politiek heeft helemaal niets met geloofsovertuiging te maken maar alles met bestuurskunde. Uw partij heeft het helaas te druk met de-islamiseren van Nederland waardoor er van het land of gemeente besturen niets terecht komt. Dit kwartje is inmiddels ook bij de bevolking geland en daar zal uw charmeoffensief, het interview dat u gaf aan Nursing.nl, nog heel weinig aan kunnen veranderen.
  De video van Gerbrands waarin zij oproept over te gaan tot razzia's in de Haagse Schilderswijk staat op:
  https://www.facebook.com/postbusschilderswijk/

 16. Bert, het spijt me oprecht. Ik kan het ook niet mooier maken dan dat het is. De PVV, Wilders, Gerbrands en kornuiten zijn echt bad news.
  Op https://www.facebook.com/postbusschilderswijk/ staat de video van Gerbrands waarin zij oproept over te gaan tot razzia in de wijk waarin ik werk en woon.
  Het wordt de hoogste tijd dat mensen gaan inzien hoe gevaarlijk de PVV daadwerkelijk is en dat het privilege van jouw stem uitbrengen 15 maart nu belangrijker is dan ooit daarvoor.

 17. Piet Jans.
  Uw opmerking ; " Bert en Menno, Nursing draait om vakinhoud. Zorg staat los van gender, religie, politieke voorkeur ….."
  U hoeft mij natuurlijk de les niet te lezen over vakinhoud van Nursing. Dat ken ik al 34 jaar heel goed op de werkvloer en wat u zegt staat allemaal keurig in de beroepscode.
  Ik heb slechts het snijvlak aangesproken wat je persoonlijke politieke keus (met alles erop en eraan) en het je kandidaat stellen voor een partij precies betekent voor de uitoefening van je vak. Dus; mens- maatschappijbeeld versus verpleegkundige zijn
  Ik heb namelijk altijd geleerd dat je als verpleegkundige puur jezelf inzet in de hulp die je aan mensen aan het bieden bent.
  Ik ben me echt rot geschrokken van door Menno geschetste uitleg over het gebeuren en de uitspraken van een collega rond de Schilderswijk. Dieptriest.
  Ik laat het hier maar bij.

 18. Beste Piet,
  Dank je wel voor jouw reactie en snap jouw punt. Ieder zijn vak en ik heb weinig kaas gegeten van de zorg. Media is echter wel ons ding en mevrouw Gerbrands heeft in de Haagse Schilderswijk vele mensen boos en overstuur gemaakt met haar racistische uitlatingen.
  Bert stelt wellicht iets meer vakinhoudelijke vragen omtrent zorg en politiek. Ik ben die fase ver voorbij, scherp van pen en schrijf zonder schaamte wat ik van de PVV vind. Het interview met Gerbrands is in mijn optiek een misplaatst politiek charmeoffensief wat zeer weinig met zorg te maken heeft en alles met campagne voeren. Campagne voeren doen wij (Postbus Schilderswijk, Humans of Schilderswijk, Dutch fellow, Menno Mulder en Movement X) ook maar dan tegen racisme en discriminatie. Vandaar mijn verbijstering en reactie op bovenstaand interview.

 19. 'Voor iedereen geldt dat je je vak goed moet uitoefenen en goede zorg moet leveren.'
  Het maakt niet uit tot welke club je behoort, je voert je vak uit zoals afgesproken met elkaar, géén uitzonderingen.
  Bert en Menno, Nursing draait om vakinhoud. Zorg staat los van gender, religie, politieke voorkeur …..

 20. Karig verkiezingsprogramma van de PVV. Hoe wil de PVV haar doelen in de zorg eigenlijk bereiken ?
  Het PVV programma verbied onder andere de Koran zie ik. Wil je als verpleegkundige een koran weghalen in ziekenhuizen en verpleegtehuizen ? Of geef je iemand bij de politie aan als je in de wijk iemand thuis bezoekt en een Koran in huis aantreft ? Wil je dat collega's in de verpleging geen hoofddoeken meer dragen (publieke functies) enz, enz. Ik zit vol met vragen en wil graag met je in debat. Vooralsnog ga je (net als de rest van de PVVers) deze uitdaging niet aan. Ik ben bij veel debatten aanwezig, maar zie nergens PVVers. Ik ben erg benieuwd naar je verpleegkundige opvatting. Hoe sta je erin ?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.