Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Ik werk bij Armin van Buuren en Helden van Oranje’

Het Rode Kruis heeft duizend extra EHBO’ers nodig voor festivals. Verpleegkundige Marlous van Kruijsbergen vertelt hoe het is om op festivals en andere grote evenementen te werken.
Electrobeach_Music_Festival_2013.jpg
Foto: Wikimedia Commons

Het Rode Kruis heeft duizend extra EHBO’ers nodig om festivals in goede banen te kunnen leiden, zegt een woordvoerder in De Telegraaf. Dat komt door de snelle groei van het aantal evenementen en de hogere eisen die organisatoren stellen. Verpleegkundige Marlous van Kruijsbergen weet hoe het is om op festivals en andere grote evenementen te werken. In juni vertelde zij over haar ervaringen in Nursing. 

Extra uitdaging

´Vorig jaar was ik op zoek naar extra uitdaging naast mijn baan op de verpleegafdeling. Die uitdaging vond ik uiteindelijk bij Event Medical Service (EMS). Ik heb ook de hbo-v-opleiding overwogen, maar op dit moment kan ik die niet combineren met mijn gezin met jonge kinderen. Bij EMS kon ik daarentegen gelijk beginnen. Naast mijn baan in het ziekenhuis werk ik nu dus regelmatig op allerlei grote evenementen, van Armin van Buuren tot Helden van Oranje.

Drugs en blaren

Bij dancefeesten gaat het vaak om mensen die drugs hebben gebruikt, onwel worden of gewoon een pleister nodig hebben. Soms is het genoeg om ze even gerust te stellen, soms moeten we een infuus aanbrengen of ze aan de monitor leggen en de vitale functies controleren. Dat gaat in samenwerking met aanwezige artsen en ambulanceverpleegkundigen.

Zijn verpleegkundigen wel goede EHBO’ers? Jos Kaldenhoven vindt van niet. Lees hier waarom niet >> 

Minder hiërarchie

De samenwerking op zo’n evenement gaat anders dan in het ziekenhuis. Er is minder hiërarchie, iedereen spreekt elkaar met de voornaam aan. Ook al ken je elkaar vaak niet van te voren, het voelt echt als een team. Bij EMS zijn de artsen en ambulanceverpleegkundigen de hele tijd aanwezig en niet alleen tijdens de visite zoals in het ziekenhuis. Van hen leer ik veel over acute hulpverlening en tegelijkertijd doe ik ervaring op met onverwachte en hectische situaties.

Toekomstdroom

Het leukste vind ik de uitruk, waarbij je een persoon uit de drukte moet halen en naar de post moet brengen, terwijl je alvast nadenkt over wat er aan de hand zou kunnen zijn. Door mijn ervaring bij EMS weet ik nu dat ik in de toekomst op de spoedeisende hulp wil gaan werken en dat ik hbo-v alleen zal gaan doen als die functie dat vereist.’

Marlous van Kruijsbergen (35) is verpleegkundig coördinator in ziekenhuis Rivierenland te Tiel en verpleegkundige bij Event Medical Service (EMS).

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.